ZZVV boekt belangrijke zege op Lutten

Schoonebeek doet slechte zaken in 2e periode
2 maart 2020
SC Roswinkel pakt opnieuw drie punten.
2 maart 2020

ZZVV boekt belangrijke zege op Lutten

ZZVV heeft een belangrijke zege geboekt op SC Lutten. De 3-1 zege op de ploeg van oud-trainer Jaap Scholing was de vijfde thuisoverwinning op rij. Door de zege staan de Zuidwoldigers met nog één wedstrijd te gaan er goed voor in de twee periode, die volgende week wordt afgesloten met een wedstrijd tegen vv Hoogeveen.

Op een druilerig Woltingeslag werden de intenties van ZZVV al snel duidelijk zaterdagmiddag. Na amper twee minuten was er een redding op de doellijn van Lutten nodig nadat een corner bleef hangen. Tien minuutjes later was er van redden geen sprake meer. Er werd zelfs een helpende hand geboden toen Bram Otten de bal strak voor trok en Glenn Kuipers de bal in de korte hoek achter zijn eigen doelman gleed.

Na de goede openingsfase van de ploeg in het geel en zwart kwam Lutten iets beter in het spel en bij de eerste kans was het ook direct raak. Een indraaiende vrije trap werd niet goed ingeschat door doelman Jelle Verburg en zijn verdedigers waardoor Ronald Kosse de bal in het zo goed als lege doel kon koppen. Terwijl de hemelsluizen steeds verder open kwam te staan gedurende de eerste helft kregen beide ploegen nog wel een aardige kans om op gelijke hoogte te komen maar zowel Marco Kikkert namens ZZVV en Nick Lamberink namens Lutten zagen de vijandelijke doelman uitstekend ingrijpen.

Gelukkig voor de spelers en het publiek werd het droger in het tweede bedrijf. Wel was de sterke wind nog een belangrijke factor waar rekening mee gehouden moest worden. Gezien de kansenverhouding in de tweede helft ging ZZVV daar het best mee om. Lars Mulder redde na tien minuten knap op een pegel van Nick Vredenborg maar moest na driekwart wedstrijd voor de tweede keer capituleren. Na een knappe aanval over de rechterkant kon invaller Janou van Veen de het strafschopgebied indribbelen waarna hij de bal handig langs Mulder prikte.

Doordat, zoals wel vaker, ZZVV weigerde de wedstrijd in het slot te gooien bleef het lang spannend in Zuidwolde. Een inzet van Matthijs Capellen eindigde in het zijnet en Mulder redde weer uitstekend op een harde vrije bal van Vredenborg. In de slotfase kwam er nog veel dreiging van de ingevallen Michael ter Wal die zich in de laatste minuten op typische wijze langs zijn man wurmde maar de lob om Mulder te verschalken was veel te zacht. Dat maakte de kleine buitenspeler een minuutje later alsnog goed. Een vloeiende counter over rechts werd uitstekend breed gelegd voor Van Veen  waarna de meegelopen Ter Wal dan toch voor de beslissing zorgde.

Tekst & foto: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord