Beklagenswaardig gelijkspel Mariënberg

Samenvatting Hoogeveen zaterdag – ZZVV
8 maart 2020
Sc Lutten via zevenklapper langs Hollandscheveld
8 maart 2020

Beklagenswaardig gelijkspel Mariënberg

(Over 90 minuten gezien was 1-1 misschien wel terecht, maar toch….)

Ooit, voor jaren terug, kwam ik torenhoog in de Dom van Keulen een T-shirt tegen met de fantastische mooie tekst:

“Auch Torhüter Sind Menschen….”

Prachtig, schitterend gewoon. Tja, ook een Thijs, Jelle, Appie, Chris, Eric, Jari en zelfs ene Patriz Loohuis van SVVN zijn gewoon mensen. Al hebben ze allemaal wel een steekje links of rechts los zitten. Sommigen zelfs de hele bedrading, wat ik oe brom! Waarvan Akte!

En zelfs, ja zelfs scheidsrechters en grensrechters zijn mensen alhoewel je niet altijd de beslissingen van deze beste mensen in welk kleur shirt gestoken dan ooit zult begrijpen.

Neuh, niet echt.

Afgelopen zaterdag was het eens weer eens zo’n dag. Het moet gezegd worden over 90 minuten gezien was de gelijke stand tussen SVVN en Mariënberg wel eentje die misschien terecht was,

Maar toch, het knaagt nog steeds want hoe je het ook wendt of keert.

Op de uiteindelijke puntendeling (1-1) drukten scheidsrechter Landman en zijn assistent van SVVN een te grote stempel.

Bij de afgekeurde goal van de Westerparkbewoners zag alleen de beste man van SVVN dat de bal de achterlijn had gepasseerd, verder werkelijk niemand. Zelfs niet de eerlijke supporters van de Nijverdallers die ook niet snapten waarom scheidsrechter Landman de goal van Andre Plaggenmarsch desondanks toch afkeurde. Hij ging in deze situatie teveel af op zijn groenwitte assistent.  Verder vergat hij om Mariënberg bij een 1-1 stand twee strafschoppen te geven.

Over de eerste valt te discussiëren, eerlijk is eerlijk. Maar de tweede was kraakhelder.

Doelman Patriz Loohuis torpordeerde werkelijk Ron ‘Beton’ ten Brinke in de zestien maar het enige wat Landman deed was een vrije trap tegen de thuisploeg te geven……Wtf!

Onbegrijpelijk. Niet te filmen.

Nog steeds ruim twee uur na het duel Mariënberg – SVVN, die wederom in een gelijkspel eindigde, ….Dat snap je ook niet….kan ik er  met de kop nog niet bij. De meeste onderlinge ontmoetingen eindigden by the way in een gelijkspel. Maar in het eerste bedrijf vergat SVVN de trekker over te halen. Zij hadden zeker in het eerste deel van de 45 minuten enkele mogelijkheden om ons pijn te doen. Alleen vlak voor rust kon Mariënberg via Berry Lenters wat terugdoen. Maar zijn verwoestende uithaal werd prachtig gepareerd door Loohuis. Keepers hè.

Na rust vergat SVVN tevens om de score te openen. Zij kregen een terechte penalty maar Thijs Altena onderstreepte zijn goede vorm van deze wedstrijd om ook deze slap ingeschoten pingel keurig te stoppen.

Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart met in de hoofdrol het arbitrale duo wat hiervoor in de ogen van Mariënberg nooit en te nimmer de Oscar zal krijgen.

Maar ja, het is niet anders. Wel ontzettend jammer dat nu de regie in de tweede helft volledig bij Mariënberg lag en wij niet voor onze inzet werden beloond.

De eerste helft was voor SVVN, de tweede voor ons…Duzz 1-1! Kun je mee leven maar toch ook weer niet echt. Maar ja, net als keepers zijn ook scheidsrechters en grensrechters gewoon mensen.

De ene dag hebben ze hun dag, de andere net even niet….

Het kwartje viel nu ongelukkig niet onze kant op. Misschien is het volgende week weer anders en lachen wij als derde….Nu was SVVN de gelukkigste als je het zo bekijkt.

Voetbal is tevens emotie. Het is jammer, maar verder geen man overboord.

Alles nog in eigen hand. Volgende week moet er in Kloosterhaar tegen Kloosternarigheid wel drie punten worden gehaald. Met de tweede helft in ons achterhoofd en de tomeloze inzet moet dit mogelijk zijn. Kieken wat het wordt. Fijn weekend…Ook voor de grensrechter van SVVN en zekers voor de altijd sympathieke leidsman Mick Landman uut Hengelo.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord