Sc Lutten via zevenklapper langs Hollandscheveld

Beklagenswaardig gelijkspel Mariënberg
8 maart 2020
Gramsbergen verliest van een effectief DZOH
8 maart 2020

Sc Lutten via zevenklapper langs Hollandscheveld

SC Lutten heeft zichzelf en zijn supporters afgelopen zaterdag een groot plezier gedaan door in de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld met ruime cijfers te winnen. De Luttenaren kenden tot dusver in dit kalenderjaar een moeizame voortzetting van de competitie, waardoor het linker rijtje langzaam maar zeker uit zicht dreigde te raken. Bovendien zouden bij nieuw verlies de gasten uit Hollandscheveld langszij zijn gekomen.

Het team van Jaap Scholing startte met verdediger Jan v.d. Berg in de spits, als vervanger van aanvaller Frank Altena. Een verrassende keuze, die deze keer goed uitpakte. SC Lutten – met als aanjager David Koopman – zette vanaf het begin druk op de tegenstander, met als resultaat een 2-0 voorsprong na twintig minuten spelen. Het eerste doelpunt werd in de vijftiende minuut gescoord door Nick Weekamp, op aangeven van Thorben Scholten. Twee minuten later leidde een scherp genomen hoekschop van David tot de 2-0, op naam van Ronald Kosse.

SC Lutten voetbalde vrijuit en kreeg daarvoor ook veel ruimte van de tegenstander. Fons Veltink had de 3-0 op de schoen, maar zijn inzet ging net naast. Desondanks leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch bleef het oppassen geblazen voor de zwartwitten, want met een uitgekiende diagonale schuiver in de rechterhoek bracht Hollandscheveld de spanning weer terug in de wedstrijd.

Maar het verschil tussen beide teams was deze middag te groot, en dat kwam voornamelijk tot uiting in de tweede helft, waarin de Luttenaren werkten aan het doelsaldo. Dat was vrijwel de gehele competitie negatief geweest, tekenend voor het probleem dat het team doorgaans moeite heeft om het net te vinden.

Vijf minuten na rust bracht Jan v.d. Berg met een al dan niet bedoelde – maar schitterende – pass vanaf de zijkant middenvelder Ewoud Altena in stelling. Die wipte de bal langs de doelman in het net: 3-1.

Invaller Frank Altena bracht de stand met een prima kopbal – na een voorzet op maat van Thorben Scholten – op 4-1. En nog was het niet over. Nadat de scheidsrechter weigerde een penalty toe te kennen na een overtreding op Jan v.d. Berg in het strafschopgebied, zette Fons Veltink even later zijn naam onder het vijfde doelpunt van de Luttenaren. De zesde treffer kwam op naam van Jan, en Ewoud Altena tenslotte maakte de zevenklapper compleet.

Hollandscheveld liet in aanvallend opzicht bar weinig meer zien in de tweede helft. Slecht eenmaal was het team dicht bij een tweede doelpunt – en toen was het al 7-1 – maar de paal en keeper Lars Mulder vormden een niet te nemen hindernis.

Een klinkende overwinning dus voor SC Lutten; misschien voor een deel toe te schrijven aan het zwakke verzet van de tegenstander, vooral in de tweede helft. Maar het was vooral de eigen verdienste en de trefzekerheid van de Luttenaren, die Hollandscheveld niet in het spel lieten komen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord