Door de ogen van de Bertjan Smit: CEC – Weerdinge

SC Angelslo opnieuw in slotfase onderuit tegen SCN
9 maart 2020
SC Roswinkel verzuimt te winnen van Buinerveen
9 maart 2020

Door de ogen van de Bertjan Smit: CEC – Weerdinge

Ongeveer anderhalf uur na afloop van de clash tussen CEC en Weerdinge begon zanger Davey van der Sluis zijn medley met Mieke’s klassieker Waarheen Waarvoor. Er kwam een hoop lalaalalalalallalalal achteraan, maar buiten de vraag waarom? paste het wel bij de wedstrijd die zich er voor die tijd vooraf speelde. Waarheen gold dan voor beide ploegen, waarvoor was een conclusie die de supporter maar moest trekken. De supporters van Weerdinge waren dit keer de winnaar, want hun ploeg won volledig terecht met 0-3.

Het tegenvallende weer zorgde voor een Mieke Telkamp-achtige ambiance. Ik meen bij aanvang in totaal nog geen 100 mensen langs de lijn te ontwaren. Voor die er wel waren zagen binnen de minuut twee corners voor de thuisploeg. Bij de tweede aanval zag keeper Sjoerd Wolters van Weerdinge er niet al te goed uit. Gekeken naar de weersomstandigheden was ik maar al te nieuwsgierig welke ploeg dan wel speler daar het best mee omging. Van beide kanten was dat niet erg bemoedigend. Keeper Gerben Springer poogde met de winde in de rug vanuit een doeltrap zijn voorwaartsen te bereiken. Na één poging zou je toch verwachten dat je kracht bij de volgende iets inperkt, maar nee dat deed hij niet. Andersom gekeken zag ik Weerdinge van achteruit bij monde van Sander Meertens en consorten tegen de wind in hoge passes plaatsen. Hoe was het ook al weer?; VOETBAL IS NIET ALLEEN EEN KWESTIE VAN DOEN MAAR OOK DENKEN. Dat doen en denken kwam bij Weerdinge samen in de 25e minuut. Via een mooie en goed uitgevoerde tikkie-takkie aanval over rechts kwam de bal uiteindelijk terecht bij linksbuiten Leon Bos. Met rechts schoot hij prima binnen vanaf rand 16. CEC antwoordde direct. Niels Werkman van Weerdinge vroeg om de bal en kreeg die ook. Het balverlies van hem leverde uiteindelijk Tomas Been een bijna identieke kans op als Bos vlak daarvoor. Been’s resultaat was in dit geval nul. Het was wel de periode waarin de momenten snel op elkaar volgden. Zo schoot Patrick Lassche de bal onderkant lat, nadat de bal voort kwam uit mistasten van rechtsback Daniel Berens van CEC. Jordy Eggengoor was de Sergio Dest van CEC. Niet wetende waar en wat te doen kreeg hij toch een mogelijkheid. Mis bij de eerste paal. In de omschakeling daarna kreeg Weerdinge een vrije trap. Gegeven door scheids Jan Reints, gekleed in de kleuren van zijn favoriete amateurclub, die geen problemen kende maar niet altijd secuur aanwezig was. Aanvoerde Jaimy Wessels zette voor en vanuit tweede instantie kopte(ja kopte) Lassche de bal binnen; 0-2. De equipe van trainer Henri Goeree moest dus in de achtervolging. Laat hij daarvoor nou net niet het team hebben. Je kan op conditie trainen, maar voetbal technisch leek het mij ook praktisch om tot iets te komen. Misschien de tweede helft?

De tweede helft begon dus bij 0-2 en een wissel van de zijde van CEC. Matthijs Kok verving Lars de Groote. Kok ging als de equivalent van storm voorin spelen. Fabian Scherpen ging vanaf links spelen. De wissel van Kok bleek geen storm te zijn, maar luwe zeilwind. Om een storm te volharden moet er geblazen worden van achteruit. Dat  gebeurde dus niet. Voor Weerdinge was het dus vrij eenvoudig tegenhouden. Vlak nadat aanvoerder Tom Rengers werd gewisseld  scoorde CEC zo waar via Mike Grummel. Die kwam voort uit de slechte verwerking van keeper Sjoerd Wolters. Tot ieders Weerdinge-opluchting werd de “goal” van Grummel geannuleerd wegens een overtreding iets eerder. De ploeg van vertrekkend trainer Jordi Nijgh bleef zo in een prachtige zetel zitten en kon figuurlijk achterover leunen. Van daaruit zou men dan kunnen toe slaan. Helaas, ziet Bos door de bomen blijkbaar zichzelf niet meer en ook een goed geconsumeerde sixpack helpt niet altijd aan resultaatverbetering. Het pamperen van de “ster” van de ploeg door diens veters te strikken ging mij iets te ver. Weerdinge vergat om de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Scheids Reints vergat om zijn aangegeven totaaltijd van de wedstrijd na te komen en zo kreeg Weerdinge nog een terechte strafschop. Sander Meertens maakte er 0-3 van. 

Ik was blij dat ik weer zelf heb gezien wat er gebeurd is en niet door de meestal roze gekleurde bril heb gekeken. Ik geloof best dat, zoals ik hoorde, Weerdinge de week er voor met 4, 5-0 voor had moeten staan en er uiteindelijk een teleurstellend gelijkspel uit voort kwam. Dan houd je je als die-hard supporter vast aan de goede momenten en die benoem je. Zolang het kan natuurlijk. Als je ergens 8-1 verliest en je gelooft dan nog je roze bril zou ik wisselen van opticien. Dat gold ook voor de thuisploeg. Punten verbloemden meer dan spel. Daar kon ook Davey van der Sluis niets maar aan doen.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord