ZZVV grijpt naast periodetitel na kraker tegen Hooogeveen

Voetbalsters gezocht!
9 maart 2020
EMMS verliest in Zuidwolde
10 maart 2020

ZZVV grijpt naast periodetitel na kraker tegen Hooogeveen

HOOGEVEEN – ZZVV is er niet in geslaagd de tweede periode te winnen in de derde klasse D. Er werd zelfs voor het sinds vier maanden weer eens verloren. Ondanks een vroege 2-0 voorsprong en een mannetje meer in de tweede helft wist de ploeg niet te winnen, diep in blessuretijd liep het zelfs nog tegen een nederlaag aan.

Het begon allemaal nog zo goed in Hoogeveen. Na elf minuten kwamen de geelzwarten al op voorsprong toen Zifyon Djababoe een vrije trap van Joël Huiskes verlengde en de bal achter zijn eigen doelman tegen de touwen zag vallen. Nadat Jelle Verburg met een uitstekende redding op een inzet van Danny Kuiper ZZVV op voorsprong hield, sloeg de ploeg weer toe. Na een kwartier spelen maakte Marco Kikkert de 0-2 toen de bal voor zijn voeten viel na een gekraakt schot van Jarno van den Boomen.

Hoogeveen werd wat dreigender met een uitblinkende Enrico Schonewille. Hij was tien minuten voor tijd de man die de assist leverde op Ruben de Haas die de bal achter Verburg gleed. In de laatst minuten van het eerst bedrijf ging het helemaal mis op het veld. Een indraaiende corner vloog achter Verburg het doel in maar de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd. Toen ZZVV daarna snel het spel hervatte volgde een spijkerharde overtreding van Schonewille op Van den Boomen. Schonewille kwam goed weg met geel maar in het daaropvolgende opstootje werd er drie keer rood uitgedeeld. Leider Jan Dragt van ZZVV, trainer Edward Sabandar van Hoogeveen en spits Kuiper van de thuisploeg zouden na de rust het veld niet meer betreden.

Zonder de gekwetste Van den Boomen maar met een mannetje meer keerde ZZVV terug op het veld na de thee maar het initiatief werd gegrepen door de hard werkende thuisploeg die na amper drie minuten op gelijke hoogte kwam. Weer was de assist van Schonewille en dit keer was Joy Eising attent voor het doel. De stormloop in het eerste kwartier leverde nog twee kansen op voor Hoogeveen maar scoren lukte niet.

ZZVV had een overwinning nodig om de periode te winnen, probeerde wat meer risico te nemen maar kwam zeer moeilijk tot goede kansen. De grootste was er een kwartier voor tijd voor invaller Michael ter Wal maar zijn inzet werd nog net gekeerd door Raimon Benjamins. In de slotfase raakten beide ploegen nog een keer de paal met inzetten van afstand maar zowel de poging van Dylano Wolters als Nick Vredenborg viel niet binnen.

Aan een puntje had ZZVV niks en uiteindelijk ging het zelfs zonder punten naar huis. Diep in blessuretijd raakte Elrick Mulder de bal helemaal verkeerd waardoor Julian Mol alleen richting Verburg. Een koud kunstje voor de spits die Hoogeveen daarmee drie punten schonk.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord