Column Bertjan Smit: RUST

Vv Zandpol steunt Van Geel Orchideeën
25 maart 2020
Scheidsrechtersvereniging HZOD schenkt aan voedselbank
29 maart 2020

Column Bertjan Smit: RUST

Rust; gewoonlijk een moment van 15 minuten pauze(naar gelang wie de scheidsrechter van dienst is) tussen twee speelvelden in. Nu is dat begrip uitgerekt tot 1 juni. Sportparken liggen er verlaten bij en kunnen zich allemaal vernoemen naar dat even zo zeer verlaten stadion in Veendam. De oostenwind heeft vrij spel en de gure wind maakt het nog sinister dan het al is. Wat doe je als onderdeel van het edele spel in deze tijd? Online trainingen geven lijkt mij een beetje moeilijk. Individuele programma’s zijn leuk, maar om nou te zeggen dat een waterdrager van een gemiddelde vijfde klasser daar op zit te wachten. De assistent-scheids kan blijven oefenen voor de tv door bij de herhalingen van wedstrijden van vroeger te vlaggen en zo te zien of hij op één lijn zat met de scheids. Die op zijn beurt kan het VAR-gebaar tot in den treure herhalen. Vandaag beslist het logge voetbalkolos KNVB genaamd wat er met het restant van de competitie gebeurt. Ik kom zelf maar tot één conclusie komen; er gaat een groot kruis door. Volgend seizoen maar weer kijken. Volgend seizoen ja. Ik sprak afgelopen zaterdag nog met een verontruste supporter van een dorpscluppie die zich openlijk afvroeg “bestaat mijn cluppie over een onbepaalde tijd nog wel?”. Hij had even een rondje gemaakt door het dorp waarbij hij vanzelfsprekend ook langs zijn geliefde achtertuin was gelopen. De gedachte dat die niet meer zou bestaan deed hem veel. Met en lichte snik vervolgde hij zijn weg. Vallen er amateurclubs om?. Zo ja, hoeveel? De situatie van nu schuift andere zaken voor zich uit. Clubs die bijvoorbeeld gesponsord worden door de plaatselijke dorpskroeg weten dat die geen inkomsten heeft en ten tijde van een herstart zo’n sponsor elke uitgave dan moet overwegen. Dus kan het zo maar zijn dat die afhaakt. Dit geldt natuurlijk ook voor al die bedrijven met een reclamebord rondom het veld. Hoeveel gaten vallen daar? Inkomsten zijn er niet, zeker niet die uit de derde helft en dat kan zich gaan wreken. Nu, maar ook op langere termijn, want alle gemiste inkomsten zullen in de toekomst enigszins gecompenseerd moeten worden en dat betekent maar één ding: prijsverhoging. En daar zit ook niet iedereen op te wachten. Niet alleen diegene die fan zijn van de derde helft, maar ook die het spelletje willen beoefenen.  Contributieverhoging dus. De cirkel is nog lang niet rond. Gezondheid staat voorop en die is nog steeds onbetaalbaar. Blijft dus maar conclusie over: gelukkig hebben we de foto’s nog.

Later.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord