Column: Besluit

Binnenkort verkrijgbaar: FC12 Magazine editie Zuidoost-Drenthe
3 april 2020
Drietal langer bij Hoogeveen zaterdag
6 april 2020

Column: Besluit

De bal is door het net. Het amateurvoetbal is voor dit seizoen gebeurd. Een wijs besluit van de logge KNVB die er wel een druk in de rug van Mark Rutte voor nodig had om het besluit te nemen. Dat had toch ook wel eerder gekund, want er is in die paar weken feitelijk niks veranderd. Maar ja, zo kan de KNVB toch blijven aantonen dat ze log zijn. De amateurverenigingen kunnen dus hun maatregelen nemen. In goed gesprek met de trainer om in goed overleg het contract te ontbinden om zo voor de vereniging wat geld te besparen? De aan de deur kloppende leden die contributiegeld terug willen te woord staan. Plannen opstellen voor volgend seizoen die ingedekt zijn voor dit soort  risico’s. Kortom werken aan de frisse start die er hopelijk komt. Of zullen er verenigingen omvallen? Het besluit betekent ook dat er dus geen kampioenen zijn en er ook niemand degradeert. Voor sommige clubs schrijnend gezien hun comfortabele voorsprong die ze hadden. Andere clubs slaken wellicht een zucht van verlichting nu het degradatiespook in de lucht is opgegaan. Op een platte kar door het dorp mag niet, maar anders. Duidelijkheid dus. Al zullen er altijd azijnpissers zijn die zeggen dat de beslissing van de Belgische KNVB toch hun voorkeur had. Die zullen komende zondag ook wel in grote groepen er op uit trekken, want toegeven aan iets valt hun blijkbaar erg zwaar. Het dit, dat, zus en zo hoeft dus niet meer verder besproken te worden. Geen kampioenen is dus geen winnaars en geen degradanten is dus geen verliezers. Jan Dirk van der Zee zal toch niet heimelijk in zijn vuistje lachen nu zijn Bassie en Adriaan-plan nu al is uitgevoerd. Nou ja voor dit seizoen dan, want jou voorstel kan regelrecht de prullenbak in. Laten wij dat dan gezamenlijk besluiten. Daar doen wij niet log over. Tot komend seizoen dan maar. Dat de beste dan moge winnen.

LATER.

Bertjan Smit

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord