Column Bertjan Smit: ‘Sportpark’

Programma Regio Cup Zuidoost-Drenthe 2020
10 april 2020
Jeugdopleiding VV Hoogeveen behaalt Lokale certificering
12 april 2020

Column Bertjan Smit: ‘Sportpark’

De aanblik van elk sportpark staat op zichzelf, maar in deze tijden zijn de overeenkomsten numeriek. Zowel doordeweeks als ook in het weekend is het sportpark omringt door serene rust. Zo dus ook de sportparken die ik even snel bezocht. Alleen bij de accommodatie van EHS’85 was er enige bedrijvigheid. De gemeente was er volop bezig om onderhoud te doen aan de velden. Bij deze rust en middels goed onderhoud kan een sportpark een mooie grasmat creëren die in het nieuwe seizoen weer heel wat kan hebben. Bij de bespelers van het hoofdveld van WKE’16 is er geen behoefte aan echt gras onderhoud. Daar “groeit” het ook zo. Geen hoog Nederlandstalige volume aan muziek die over het kamp gaat. Ook geen sproeiers die vlak voor aanvang van een wedstrijd en in de rust tekeer gaan en met dit weer voor prachtige bewegende regenbogen hadden gezorgd. Rust dus. Bij Valther Boys gaat zo het laatste seizoen met nog één standaardelftal uit als de spreekwoordelijke nachtkaars. Dat schijnt niet een gevolg te zijn van het virus, maar aan een tekort aan welwillende spelers. Dus mocht u komend seizoen op een zondagmiddag langs de velden van de Boys rijden en er geen voetbal ziet bedenk dan dat ze niet uit spelen, maar dus helemaal niet. Zo ver zal het bij Drenthina wel niet lopen. Zaterdagvoetbal schijnt aan populariteit te winnen. Waar zal dat toch door komen?. Maar ook daar dus die in gedachten verzinkende rust. Geen vaste klaverjassers die zaterdagmiddag onder het aas wegkomen. Sereen is in dit geval ook troosteloos, want stilte en rust horen ook bij een sportpark. Tijdens de zomerstop. Nu hadden er her en der in volle actie bezig zijnde voetballers moeten lopen. Niet dus. Ook Weerdinge, waar het sportpark de luwte heeft aangenomen. Het levert aardige plaatjes op en voor over een terug te kijken. Nergens geen Bakker, Wolters,  Hindriks, Fuhler, Mestemaker, Bos, Eggens, Munneke, Muntinga, Haan, Lubberts, Hofstede, Brinks, Wessels en Lassche meer op deze velden. Althans voor een onbepaalde tijd. Laten we er aan werken zodat hopelijk volgend seizoen elke A tot en met G-speler en elke 1e tot en met 17e elftal speler zijn of haar moment van glorie mag beleven. Dat na afloop weer besproken kan worden welke geweldige acties jammer genoeg niet op beeld zijn vastgelegd en andersom. Dat eindelijk de poorten van het sportpark weer open kunnen en zeggen: WELKOM.

#houjetaaienaanderegels

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord