Hoe gaat het met: Mark Rabbers (sv Twedo)

Vv Hoogeveen bedankt Björn Zwikker
5 mei 2020
Hoe gaat het met: Dylan Bulle (Sc. Roswinkel)
6 mei 2020

Hoe gaat het met: Mark Rabbers (sv Twedo)

De elftalfoto van sv Twedo. Rabbers (bovenste rij, 2e van links).

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we alle voetbalverenigingen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger/Odoorn, Hoogeveen en Hardenberg aan het woord te laten komen. Vandaag beginnen we met Mark Rabbers, selectiespeler van Sv Twedo uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Rabbers (31) heeft inmiddels zijn dertiende seizoen in het eerste elftal van de Tweelingdorper achter de rug. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor Uitzendbureau Het Ambacht als intercedent.

Mark, dat was toch wel een rare afsluiting van het seizoen:
Dat was het zeker. Het was een onzekere tijd voor de voetbalverenigingen, tot het moment dat de KNVB de keuze heeft gemaakt om het seizoen te laten voor wat het is.

Hoe sta je er zelf in?
Wat mij betreft een goede keuze van de KNVB om het seizoen te beëindigen, het zou onmogelijk geweest zijn om de veiligheid te garanderen tijdens wedstrijden en/of trainingen. Ik sta hier dus volledig achter.  

Hoe heb je het seizoen ervaren?
In ons geval was het een seizoen met ups en downs. In het begin met name downs, maar de laatste tijd hadden we de stijgende lijn weer te pakken. De laatste weken voordat alles stil gelegd werd hebben we een aantal goede uitslagen neergezet. Een mooi voorbeeld is de 3-1 overwinning op Ter Apel ‘96. We merkten dat we ook beter begonnen te voetballen en dat het zelfvertrouwen begon te groeien. In dat opzicht was het wel jammer dat het seizoen ineens werd afgebroken.

Hoe stonden jullie ervoor?
Op de ranglijst stonden we op de twaalfde plaats met een wedstrijd minder dan de directe concurrentie. Voor ons een plek waar we niet horen te staan. De intentie was dan ook om de in laatste periode, periode 3, bovenin mee te gaan doen, maar zo ver zijn we helaas niet gekomen. Het vertrouwen was er, de laatste uitslagen waren goed, we waren zeker een aantal plekken op de ranglijst gestegen. 

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
Volgend seizoen zal in het begin nog wel in het teken staan van het Coronavirus. Wedstrijden waarin rekening moet worden gehouden met een onderlinge afstand zie ik niet gebeuren. We gaan het zien.
Voor SV Twedo verwacht ik dat we het beter gaan doen dan afgelopen seizoen. We hebben een grote selectie met genoeg kwaliteit om mee te kunnen doen om de bovenste plekken. Vanuit de JO19 krijgen we een aantal getalenteerde spelers bij de selectie waardoor de concurrentie alleen maar groter wordt. Uiteindelijk zal dit ten goede komen aan de prestaties. Het doel voor het komende seizoen moet ook zijn dat we bovenin mee gaan draaien en als het kan een periode pakken of strijden voor en nacompetitieplek.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord