Hoe gaat het met: Rogier Buls (vv Sleen)

Hoe gaat het met: Dylan Bulle (Sc. Roswinkel)
6 mei 2020
Jan ten Cate naar Hoogeveen zaterdag
9 mei 2020

Hoe gaat het met: Rogier Buls (vv Sleen)

Rogier Buls in actie voor vv Sleen. (Foto: Dennis Kok Fotografie)

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we alle voetbalverenigingen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger/Odoorn, Hoogeveen en Hardenberg aan het woord te laten komen. Vandaag aan het woord Rogier Buls, selectiespeler van vv Sleen.

Buls (19) heeft zijn tweede seizoen in het eerste elftal van Sleen erop zitten. Hij volgt momenteel de studie Finance & Control op de NHL Stenden Hogeschool.

Een rare afsluiting zo van het seizoen: Hoe heb jij dit ervaren?
Een afsluiting als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Het is natuurlijk volkomen logisch dat dit besluit is genomen. Gezondheid gaat boven alles.

Hoe sta je er zelf in?
Voor mij was het seizoen eigenlijk nog maar net begonnen. In de voorbereiding van het seizoen ben ik geblesseerd geraakt aan mijn knie. Hierdoor was het seizoen eigenlijk afgelopen voor mij. Toch begon ik na de winterstop weer met trainen, waardoor ik nog twee competitiewedstrijden mee heb kunnen doen. Ik vind het wel jammer dat ik niet meer heb kunnen voetballen dit seizoen, omdat het weleens mijn laatste seizoen kan zijn. Bij mijn eerste operatie op 15 November 2019 werd er namelijk geconstateerd dat voetballen er niet meer in zou zitten. Ergens tussen Mei en Augustus staan mijn laatste operaties te wachten, die worden gedaan door een specialist. Volgens deze arts is het nog even afwachten hoe ik hiervan revalideer. Er bestaat dus nog zeker een kans, dat ik komend seizoen gewoon weer wekelijks aan het voetballen ben.

Hoe heb je het seizoen ervaren?
Dit seizoen was een zwaar seizoen voor mij, maar ook voor het team, het team begon niet erg goed aan het seizoen, dat maakte het niet makkelijker voor mij om aan de kant te staan. Aangezien we vorig seizoen gedegradeerd waren, hadden we het volle vertrouwen om mee te spelen om het kampioenschap. Dit liep echter anders dan verwacht. Dat maakte het ook moeilijker voor mij om aan de kant te moeten staan. Ik wou graag het team helpen. Dat ik uiteindelijk toch nog wedstrijden heb meegevoetbald had ik totaal niet verwacht. Dat voelde echt goed, eindelijk weer op het veld, dat geeft me ook hoop op een goede afloop van mijn blessure.

Hoe stonden jullie ervoor?
In de Vierde klasse Noord zondag, bevonden we ons op de achtste plaats, na zestien wedstrijden gespeeld te hebben. Toch waren er zeker nog mogelijkheden voor ons. Na een matige eerste periode met maar zes punten uit acht wedstrijden, hadden we de draad goed opgepakt in de tweede periode, met zestien punten uit acht wedstrijden. We stonden hier bovenaan, met een goed doelsaldo, voor hetzelfde geldt hadden we deze periode gewonnen en nog meegespeeld om promotie.

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
Mijn verwachting is dat we volgend seizoen mee gaan spelen om promotie. Met de aanstelling van Wout Feijen en Esra Philips als hoofdtrainers, lijkt me dit zeker haalbaar. Ook komen er een paar jonge jongens vast bij, die dit seizoen vaak hebben meegedaan. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen met het nieuwe seizoen, al is niet helemaal duidelijk wanneer dit zal zijn. Ik hoop dat ik er bij de voorbereiding weer bij kan zijn, al zal dat krap worden

Wat wil je verder nog kwijt?
Verder wil ik het team en de staf bedanken voor de steun dit seizoen. Ook wil ik de vertrekkende trainer Bart Otten bedanken voor dit seizoen en Arjan Goeree veel succes wensen bij VV Emmen volgend seizoen!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord