Hoe gaat het met: Patrick Fietje (vv Zandpol)

Hoe gaat het met: Jurgen Huizing (vv KSC)
9 mei 2020
Hoe gaat het met: Nick Hidding (vv SVBO)
13 mei 2020

Hoe gaat het met: Patrick Fietje (vv Zandpol)

Patrick Fietje (blauw shirt) namens vv Zandpol in actie. (Foto: Patrick Fietje)

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we alle voetbalverenigingen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger/Odoorn, Hoogeveen en Hardenberg aan het woord te laten komen. Vandaag aan het woord Patrick Fietje, selectiespeler bij vv Zandpol.

Fietje (30) speelde al in het verleden voor SVV ’04, Sv Twedo en is sinds dit seizoen wederom onderdeel van het eerste elftal van vv Zandpol. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor Teijin Aramid als Mechanisch Operator.

Een rare afsluiting zo van het seizoen. Hoe heb jij dit ervaren?
Als een hele rare afsluiting. De weken ervoor was er ook al geen voetbal vanwege de voorjaarsstormen. We hebben na de winterstop 1 wedstrijd gevoetbald. Jammer dat het seizoen zo ten einde komt, maar veiligheid is belangrijker dan welke sport dan ook!

Hoe sta je er zelf in?
Ik denk dat het een goede keuze geweest om het seizoen definitief af te sluiten. Een onzekere tijd voor iedereen. Sporten doen we allemaal voor ons plezier, maar als de gezondheid of veiligheid op het spel staat, lijkt me dit een verstandig besluit.

Hoe heb je het seizoen ervaren?
Voor VV Zandpol was dit sowieso al een raar seizoen. Een van de eerste wedstrijden uit bij GKC werd in de rust gestaakt i.v.m. een blessure van de scheidsechter. Omdat we niet akkoord gingen voor een tweede helft met een zaalscheidsrechter, werd ons 3 punten in mindering gebracht door de KNVB en later zelf 4. We hebben goed voetbal laten zien tegen de koplopers en hier ook de nodige punten gepakt, terwijl we van de ploegen onder in de ranglijst verloren of gelijk speelden met erg slecht spel.

Hoe stonden jullie ervoor?
We stonden op de negende plek met de vier punten in mindering. Anders hadden we de zevende plek kunnen delen met Weiteveense boys. Een plek bij de top 5 had er dit seizoen zeker ingezeten, wat ook onze doelstelling was. Het vertrouwen in elkaar zag je zeker groeien, zowel op als naast het veld.

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
We hopen dat er nog een aantal spelers bijkomen, omdat de selectie niet heel breed is. Ook is men bezig om te kijken of er een zaterdag- of zondagselectie komt. In het nieuwe seizoen zullen we zeker weer een doelstelling hebben en proberen te behalen. Laten we hopen dat we het nieuwe seizoen vanaf augustus weer mogen beginnen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord