Talent Finn van Kommer maakt overstap naar Hoogeveen

Vitesse ’63 zoekt keeperstrainer voor nieuwe seizoen
15 mei 2020
Rabobank verlengt hoofdsponsorschap FC Klazienaveen Jeugd
19 mei 2020

Talent Finn van Kommer maakt overstap naar Hoogeveen

Finn van Kommer met het shirt van zijn nieuwe club in handen.

‘Nadat ik te horen had gekregen dat ik niet verder kon bij PEC Zwolle, heeft Nico Haak mij benaderd om bij Hoogeveen te komen spelen. Ik had hier gelijk wel oren naar, maar twijfelde eerst nog even of ik moest wachten op een andere profclub. Na het eerst gesprek met Hoogeveen was ik echter snel overtuigd dat dit op dit moment de beste stap voor mij is.’ Aan het woord is de 17-jarige Finn van Kommer die de overstap maakt vanuit de jeugd van PEC Zwolle naar hoofdklasser Hoogeveen.

‘Het is een aanwinst waar ik zeer blij mee ben’, vertelt trainer Nico Haak. ‘Finn is een zeer getalenteerde voetballer die jaren in de jeugdopleiding van PEC Zwolle actief is geweest. Helaas houdt het daar voor hem op. Ik denk echter dat we binnen onze club hem een mooi podium kunnen geven om revanche te kunnen nemen. Voor ons betekent het dat we een meer dan gemiddeld talent binnenhalen. Het is dus een win-win-situatie.’
De nieuwe aanwinst was onder de indruk van zijn nieuwe club. ‘Via YouTube heb ik een groot aantal wedstrijden bekeken via Hoogeveen TV. Daaruit bleek al wel dat het een hoog niveau is. Zelf weet ik ook wat ik kan. Zo heb ik met PEC Zwolle een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum gespeeld en ervaren hoe hoog het niveau ligt’, aldus de jeugdige Zwollenaar.
Met Berkum noemt Van Kommer een hoofdklasser uit zijn woonplaats. Een club die dus ook een optie zou kunnen zijn. Toch zoekt hij het avontuur buiten zijn woonplaats. ‘Natuurlijk is het reizen wat lastig, omdat ik nog geen rijbewijs heb. Het verhaal van Nico en de club was echter zo overtuigend dat ik geen enkele twijfel had om deze stap te zetten.’

GESCOUT DOOR NICO HAAK

De aanvaller maakt van jongs af aan al deel uit van de jeugdacademie van PEC Zwolle. ‘Als 10-jarige kwam ik over van VV Waterwijk uit Almere. Nico Haak speelde daar ook toen een rol in. Tijdens een toernooi met Waterwijk sprak hij mij in zijn rol als scout van PEC Zwolle na een half uur aan en sprak zijn waardering uit voor mijn spel. Al snel kwam vervolgens het aanbod om bij PEC te gaan spelen en werd hij bij de JO14 later ook mijn trainer. Iets waar ik hele goede herinneringen aan heb.’
Nico Haak kent zijn pupil dus al vele jaren en spreekt lovende woorden over Van Kommer. ‘Hij is technisch heel vaardig, heeft een neusje voor de goal en kan voorin op meerdere posities uit de voeten. Ik denk dan ook dat hij gezien onze speelstijl hier mooie dingen kan laten zien voor onze club.’
Het feit dat er een einde aan zijn avontuur bij PEC Zwolle kwam, kwam niet helemaal als een verrassing voor de aanvaller. ‘Ik januari had ik er al geen goed gevoel over. Ik speelde weinig in de JO19 en heb toen zelf een gesprek aangevraagd. Van beide kanten was het goede gevoel er niet meer en voor mij was dat het moment om verder te kijken. Via Hoogeveen hoop ik alsnog de stap weer te kunnen maken.’

Foto: VV Hoogeveen – Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord