Hoe gaat het met: Yannick Berends (vv Drenthina)

Interview Edward Sabandar over Hoogeveen zaterdag
20 mei 2020
FC Klazienaveen zoekt keeperstrainer voor de jeugd
27 mei 2020

Hoe gaat het met: Yannick Berends (vv Drenthina)

Foto: Twitteraccount @Keepable

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we alle voetbalverenigingen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger/Odoorn, Hoogeveen en Hardenberg aan het woord te laten komen. Vandaag aan het woord Yannick Berends, selectiespeler van vv Drenthina uit Emmen.

Berends (27) kwam in het verleden uit voor de jeugd van FC Emmen en FC Groningen waarna hij de overstap maakte naar Drenthina. Hij speelt inmiddels sinds 8 jaar voor de groen-witten uit Emmen. Naast voetbal volgt hij de opleiding tot leerkracht basisonderwijs op de PABO.

Een rare afsluiting zo van het seizoen: Hoe heb jij dit ervaren?
Ja klopt, een erg rare afsluiting. Het ene moment speel je een belangrijke wedstrijd uit bij Bedum en kijk je uit naar de wedstrijd tegen Elim. Het andere moment wordt bepaald dat de competitie wordt stilgelegd.

Hoe sta je er zelf in?
Ik denk dat het goed is dat de competities zijn stilgelegd. Het virus is er nou eenmaal. Ik vind het wel erg jammer, maar het is niet anders.

Hoe heb je het seizoen ervaren?
Aan het begin van het seizoen wisten we dat wij het als team wel eens lastig zouden kunnen krijgen. We begonnen met een smalle selectie waarbij de voorbereiding wat stroef verliep. Waar we normaal altijd doorgaan in de beker werden we dit jaar in de groepsfase al uitgeschakeld. Het begin van de competitie daarentegen verliep voor ons prima. Daarna zakten we toch weg. De laatste twee wedstrijden voor het beëindigen van de competitie wisten we uiteindelijk wel weer te winnen. Helaas waren dat ook de laatste twee potjes van dit seizoen.  

Hoe stonden jullie ervoor?
Wij stonden, voordat we de laatste wedstrijd tegen Bedum speelden, in de onderste regionen. Het stond daar allemaal erg dichtbij elkaar. Alleen Elim stond op gepaste achterstand.  Met dus de concurrenten NEC, Bedum en Elim op het programma konden we toch weer gaan aanhaken bij de middenmoot. We wisten zowel van NEC als van Bedum te winnen. Na deze wedstrijd werd dus de competitie stilgelegd. De KNVB heeft ervoor gekozen geen kampioenen en degradanten aan te wijzen. Onze goal in de 94e minuut tegen Bedum had dus heel belangrijk kunnen zijn, omdat wij voor de wedstijd op de 1 na laatste plek stonden, wat degradatie zou betekenen.

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet verwachten. Het lijkt nu natuurlijk een hele lange zomerstop waarbij we gelukkig wel weer wat mogen trainen. Vanaf september zouden we weer wedstrijden mogen spelen, wat betekent dat we dan met de voorbereiding beginnen. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaan verlopen, ook omdat er zonder publiek etc. gespeeld zal worden wat natuurlijk het voetballen minder leuk maakt.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord