Hoe gaat het met: Robin Veldhuis & Ron Weggen (NKVV)

Bryan Mol versterkt selectie NKVV
27 mei 2020
Vitesse’63 proost op promotie
31 mei 2020

Hoe gaat het met: Robin Veldhuis & Ron Weggen (NKVV)

Links Ron Weggen en rechts Robin Veldhuis namens NKVV (foto: Klaas Veldhuis)

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we alle voetbalverenigingen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger/Odoorn, Hoogeveen en Hardenberg aan het woord te laten komen. Vandaag aan het woord Robin Veldhuis en Ron Weggen, selectiespelers van NKVV uit Dalerpeel.

Veldhuis (19) en Weggen (19) spelen sinds twee seizoen voor het eerste elftal van NKVV. Beiden kwamen over vanuit de jeugd van het samenwerkingsverband NKvvProtos.

Een rare afsluiting zo van het seizoen: Hoe hebben jullie dit ervaren?
Robin Veldhuis vertelt: “Ik had het graag anders gezien. Zoals voor iedereen kwam het toch vrij plotseling, waar in het begin nog een beetje hoop was dat we de competitie konden uitspelen. Ik doe sinds mijn vijfde alleen aan voetbal, dus is het een enorm gemis nu dit even niet meer kan”.

Ron Weggen vult aan: Ik mis de gezelligheid van het voetbal. Tijdens de eerste mededeling dat er tijdelijk niet gevoetbald kon worden, had ik een serieuze enkelblessure. Eigenlijk een geluk bij een ongeluk dat het voetbal stil kwam te liggen, want het gaf mij de tijd en ruimte om weer gelijktijdig bij de selectie aan te sluiten.”

Hoe staan jullie er zelf in?
“Nu wel weer positief”, aldus Veldhuis. “In het begin heb ik, samen met het team, ontzettend gebaald dat er eerst geen wedstrijden meer waren. Daarna ook geen trainingen meer en tenslotte ging het hele sportpark op slot. Begrijpelijk, maar wel zeer spijtig”.

Weggen: “Ik zie er naar uit dat we alles weer mogen en kunnen op het sportpark. Het trainen, in aangepaste vorm, is gelukkig weer gestart. Uiteraard heb ik begrip voor de besluiten vanuit de regering, maar net als Veldhuis is voetbal mijn enige sport, dus valt er wel wat weg. Niet alleen de zaterdagen, maar zeker ook de trainingsavonden.”

Hoe heb je het seizoen ervaren?
Ron Weggen: “We hebben een wisselvallig seizoen gedraaid. De selectie bestaat uit hoofdzakelijk jonge spelers die elkaar nog wat meer moeten vinden. Het moet wekelijks wat constanter. Daarnaast kunnen we ook gewoon tevreden zijn, nu we met zo`n jonge groep op een vijfde plaats staan. Of is het op de vijfde plaats geëindigd? Al met al ben ik dus eigenlijk wel tevreden.”

Robin Veldhuis valt zijn collega bij: “Het was idd een wisselvallig seizoen. We verloren wedstrijden die we, na analyse, toch hadden moeten winnen. Maar zoals altijd, na afloop weten we precies hoe het anders had gemoeten. Het scorend vermogen, daar ontbreekt het binnen onze selectie aan. Uiteraard ben ik daar zelf ook debet aan, al speel ik hoofdzakelijk vanuit de buiten positie.”   

Hoe stonden jullie ervoor?
“We spelen dit seizoen onder een nieuw trainer. Mark Eppinga (afkomstig van sc Elim) staat voor het eerst voor een standaard elftal. Hij ligt super in de groep en zorgt met afwisselende trainingen dat de sfeer gewoon top is binnen de groep. Hij sprak dan ook, samen met het team, de wens uit om boven in mee te draaien. Die ambitie was, en is er zeer zeker,” legt Veldhuis uit.

“Een mooie vijfde positie met zicht naar boven,” spreekt de middenvelder Ron Weggen. “De afspraak om in ieder geval in de top drie te eindigen, met wellicht een periode, behoorde zeker tot de mogelijkheden. En toen zette die verschrikkelijke corona ons allemaal buitenspel.”

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
Weggen: “Gelukkig zijn we weer begonnen met de trainingen op dinsdag en donderdag. Gemiddeld bestaat de groep uit zo`n 22 selectiespelers en gezien de opkomst is iedereen weer aan het voetballen toe. Persoonlijk ben ik er weer klaar voor. Ook gezien mijn blessure. Ik heb er ontzettend veel zin aan. Nu maar hopen dat we binnenkort ook weer wedstrijden kunnen spelen.”

Veldhuis: “Zoals al eerder gezegd, we hebben een hele jonge groep, dus kunnen we nog jaren vooruit. En met de gedreven Mark Eppinga voor de groep denk ik dat we het volgende seizoen zeker weer streven naar een top drie positie. Of misschien kijken we wel naar de klasse hierboven. Laten we eerst maar hopen dat de nieuw opgezette Regio Cup wel door kan gaan. Het zou een mooie voorbereiding kunnen zijn op de komende competitie.”

Wat willen jullie verder nog kwijt?
“Het sportpark ligt op dit moment totaal op z`n kop. Eén speelveld wordt omgetoverd tot een zogenoemd O2 veld en is hopelijk eind augustus weer te bespelen. Er is onlangs een Outdoor Fitness park aangelegd binnen ons sportpark en het hoofdveld wordt binnenkort voorzien van veld verlichting. Ook zijn er plannen om de kantine te verbouwen,” verteld Robin Veldhuis met trots. “Met betrekking tot die –helaas gesloten- kantine, dat is momenteel een groot gemis. Het voetbal leeft ontzettend binnen NKVV, maar de derde helft zorgt toch ook voor het nodige plezier.”

Ron Weggen: “Ik wil toch ook graag even benoemen dat de vereniging een fijne groep vrijwilligers heeft, die er met elkaar voor zorgen dat het park er wekelijks tiptop bij ligt. Hulde aan die groep mag wel eens worden uitgesproken”.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord