Hoe gaat het met: Wilco van Luik (vv Willemsoord)

Hoe gaat het met: Robin Veldhuis & Ron Weggen (NKVV)
27 mei 2020
Vitesse’63 proost op promotie
31 mei 2020

Hoe gaat het met: Wilco van Luik (vv Willemsoord)

Het amateurvoetbal ligt stil. Het seizoen is beëindigd en eigenlijk weet nog niemand hoe en wanneer het nieuwe seizoen van start gaat. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe het met iedereen is. Op deze manier proberen we veel verenigingen uit de regio aan het woord te laten komen. Vandaag aan het woord Wilco van  Luik, selectiespeler van vv Willemsoord.

Van Luik (32) speelt sinds drie jaar voor vv Willemsoord Zaterdag 1. Hiervoor speelde de docent LO op het Deltion College in Zwolle voor De Blesse, Sv Olyphia en ‘d Olde Veste ’54.

Een rare afsluiting zo van het seizoen: Hoe heb jij dit ervaren?
Het is inderdaad een abnormale afsluiting op voetbalgebied en tevens ook van mijn schooljaar. In een korte tijd stond mijn hele sportieve en sociale leven op de kop. Ik geef gemiddeld vijftien gymlessen in de week aan eerste jaars studenten (vitaliteit zit in het DNA van het Deltion College, waardoor bewegen/sporten een verplichting is) en de maatregelen maken het schier onmogelijk om nog voor de vakantie voor de klas te staan. Thuiswerken was voor mij een behoorlijke omschakeling. Daarnaast valt je hobby/uitlaatklep ineens weg en met ons huidige team is dat best wel een gemis, met name ook omdat de stijgende lijn duidelijk zichtbaar was.

Hoe sta je er zelf in?
Ik denk dat ik in de eerste twee weken totaal niet mezelf was. Waar ik normaliter heel veel in beweging ben, werd dit gereduceerd tot bijna niets. Daardoor werd ik erg onrustig en ging nog meer (achter de laptop) werken om de dagen maar door te komen. Het vergaderen/lesgeven via videobellen met grote groepen is redelijk slopend.  Het Deltion College is overigens wel een ontzettend goede werknemer en ziet z’n personeel hierbij niet over het hoofd (we hebben o.m. een bos bloemen gekregen als bedankje voor het harde thuiswerken).

Overigens ben ik redelijk creatief en ruimdenkend dus heb direct ook geïnvesteerd in een pop-up dartbord en een dj set up voor als we eventueel helemaal in lockdown zouden moeten (vooral lachen in het weekend met veel drank op en vrienden; ik heb al wat pijlen onder het genot van een hardstyle setje in de gordijnen zien vliegen).

Na die twee weken heb ik de draai behoorlijk gevonden, ga weer 1 dag naar school (voor de vrouw ook wel eens fijn), heb contacten onderhouden met een aantal vrienden, voetbalvrienden en zie m’n ouders meer dan ooit (wonen overigens een straat verderop en vallen niet in de risicogroep)

Coronatechnisch? Tsja, Ik heb het gevoel vanaf dag 1 al dat we in een enorm politiek spel zitten, daar hou ik dan ook graag bij.

Hoe heb je het seizoen ervaren?
Het woord bijzonder dekt volgens mij -de lading. Een hoopvolle start doordat onder andere de gebroeders Jansen (oud Steenwijk) en mijn oude teamgenoot Danny Bijlsma (zowel bij Sv Olyphia als ‘d Olde Veste) zich naar de kolonie lieten lokken. Tijdens de eerste trainingen merkte je direct dat dit een sfeervol maar belangrijker nog een voetballend jaar zou worden. De resultaten waren vanaf de start echter behoorlijk wisselend en daarnaast kwam de klassieke Willemsoord dip er nog aan. Persoonlijk had ik een behoorlijk goede start, was fit en scoorde thuis tegen Scharnegoutum maar liefst vier keer. Ik heb de laatste jaren helaas een patent op het missen van een x-aantal wedstrijden in het seizoen en ook dit seizoen ontkwam ik er niet aan. Een hamstringblessure hield me een aantal weken aan de kant. Ik heb gelukkig een persoonlijke fysiotherapeut in de vorm van mijn vriendin en heb menig uur thuis op de behandeltafel gelegen. Rond de winterstop was ik wel volledig fit en helaas het team een aantal verliespartijen verder.

Reden tot paniek? Nee, totaal niet.. vooral niet met dit spelersmateriaal. Er is overigens bij deze fantastische club nooit reden voor paniek, altijd huist er wel ergens een oplossing. De wisselende samenstelling speelt ons met name parten. Na de winterstop liepen de tempraturen weer op en dat was meteen te zien. Wonnen onze potjes en maakten het o.a. koploper Workum en SWZ behoorlijk lastig. Ik kon tegelijkertijd aan mijn seizoenstotaal werken en de teller bleef steken op 10 (dit was een aantal jaren al niet gelukt).

En opeens was het klaar, gelukkig zit er zoveel creatieve geest in deze club dat met o.a. de COFID19 CUP (FIFA) en ff Bellen met.. de tijd toch nog een beetje groen kleurde. Dit kenmerkt deze bijzonder warme club (ook al worden wij een beetje gezien als vreemde eend in de bijt waar alles kan en mag, dat laatste klopt aardig want niets is te gek), waar alle vrijwilligers bezig blijven om het clubgevoel in de regio in stand te houden.
Hoe stonden jullie ervoor?
We stonden onder in de middenmoot, het hoogst haalbare zal dit jaar halverwege de ranglijst zijn geweest. Misschien konden we mikken op de 3e periode, maar goed dat is behoorlijk koffiedik kijken. Het minste is dat je gewoon niet lekker kan trainen, je wedstrijdjes spelen en een biertje met je teamgenoten en onze geweldige staf na afloop kan doen. Deze week zijn we weer begonnen met trainen en we pakken nog een periode waarin we toch nog een balletje kunnen trappen met inachtneming van de maatregelen. Dit wordt wederom op Willemsoord wijze gedaan met een voetbalcircuit in toernooivorm. Willemsoord zou Willemsoord niet zijn als daar ook een aantal prijzen aan vast zitten. Hebben we in ieder geval weer wekelijks iets om naar uit te kijken.

En nu: Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
De selectie blijft in takt, alleen Fabian Oenema zal naar Zandhuizen verkassen. Daarentegen zijn we achter de schermen druk met een aantal nieuwe spelers. In Mike Siemonsma en Demy Winters hebben we twee jonge honden van FC Wolvega binnengehaald en we zijn nog met een aantal mannen bezig. Als oudgediende en aanvoerder mag ik daar af en toe nog eens bij aanschuiven tijdens die gesprekken. Ik hoop dat we met iets minder wisselingen aansluiting kunnen maken met de subtop zodat we het gemis van dit seizoen toch nog positief kunnen opvangen.  Aan het plezier zal het in ieder geval nooit liggen.


PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord