RegioCup Zuidoost-Drenthe vooralsnog uitgesteld

VV Hoogeveen zoekt versterking voor meisjes- en damesteams
3 juni 2020
Martijn Drent maakt overstap van WVV naar Hoogeveen
5 juni 2020

RegioCup Zuidoost-Drenthe vooralsnog uitgesteld

Het is een onduidelijke periode waarin we nog niet zeker weten wanneer het nieuwe voetbalseizoen weer van start zal gaan. Hierdoor hebben wij besloten om de strijd om de Regio Cup Zuidoost-Drenthe in eerste instantie uit te stellen totdat er meer duidelijkheid komt vanuit de KNVB omtrent contactsporten en wedstrijden.

Op de site van de KNVB staat:
De ontwikkeling van het virus is lastig te voorspellen. Er wordt in elk geval pas weer gevoetbald als dat veilig kan. Daarin volgen we de overheid en het RIVM, waar de benodigde deskundigheid hiervoor aanwezig is. De KNVB volgt hun lijn al gedurende de gehele coronapandemie. Momenteel zijn we bovendien in overleg met de overheid over maatregelen om het voetbal ‘coronaproof’ te maken. Zo is het plan dat zodra het veilig is, ook het amateurvoetbal gefaseerd weer op gang komt. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt, is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de coronamaatregelen van de overheid bieden. Op dit moment is 1 september vastgesteld als de dag waarop contactsporten zoals voetbal weer zijn toegestaan. Dat betekent dus wedstrijden en voetbalvormen zonder 1,5 meter afstand.

Vermoedelijk zal het seizoen dus later starten en daarom verwachten wij dat de Regio Cup begin september zal plaatsvinden, voorafgaand aan het bekervoetbalprogramma en de competitie. We blijven de richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB volgen en houden jullie uiteraard op de hoogte.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord