“Ondanks beperkingen liggen ambities hoger dan de vierde klasse”

Eric Prins wil met HODO de komende jaren bouwen aan de toekomst
8 juni 2020
Dion Hoogenboom van SVBO naar vv Schoonebeek
10 juni 2020

“Ondanks beperkingen liggen ambities hoger dan de vierde klasse”

Jeffrey Marissen (foto: Gerjo Stegeman)

Ook voor vierdeklasser SCN kwam er een abrupt einde aan het seizoen door de Corona-crisis. Op dat moment stond de ploeg op een negende plek. Een positie die volgens spits Jeffrey Marissen niet past bij de ambities en mogelijkheden van de spelersgroep. Marissen wordt getypeerd als een ‘luie’ spits, die ondanks de tegenvallende resultaten toch weer vijftien keer wist te scoren.

“Ik ben een SCN-er in hart en nieren”, vertelt de topscorer van de ploeg uit Nieuwlande. “Ik ben hier op mijn vijfde begonnen met trainen en heb vervolgens alle jeugdelftallen doorlopen. Nu op mijn 26e ben ik nog steeds bij dezelfde club. Mijn familie is ook verbonden aan SCN. Mijn opa is hier jarenlang terreinbeheerder geweest, mijn vader heeft ook jarenlang bij de club gevoetbald en mijn neefje Brian voetbalt met mij in het eerste. Je kunt dus wel stellen dat de Marissens verbonden zijn aan SCN.”
SCN leek lange tijd een stabiele derdeklasser en promoveerde tien jaar geleden zelfs naar de tweede klasse. Komend seizoen begint men alweer aan het derde seizoen in de vierde klasse. “Voor de spelersgroep die we hebben is dat te laag. Als je echter kijkt naar het feit dat we een kleine club zijn met weinig doorstroming vanuit de jeugd, dan mogen we denk ik blij zijn dat wij mee kunnen doen in de top van de vierde klasse. Je moet als spelersgroep echter ambitieus blijven en we willen toch wel weer graag een stapje hogerop.”

Trainerswisselingen

Wat ook niet meespeelde was het grote verloop qua trainers. “Dat werkt natuurlijk niet in ons voordeel. Het mooiste is natuurlijk dat een trainer voor langere tijd kan bouwen. We waren ook blij met Roel Smand als trainer. Hij paste hier en we promoveerden onder hem ook terug naar de derde klasse. Hij zorgde voor een uitstekende sfeer in en rondom de groep. Er stond hierdoor een hecht team en dat zag je terug in de prestaties. Uiteindelijk waren er wat discussies tussen hem en het bestuur en zijn ze na twee seizoenen uit elkaar gegaan. Dat moeten wij als spelersgroep dan respecteren.”
Afgelopen twee seizoenen stond er met Bert Wiebing ook een oud-prof aan het roer. “Een heel ander type dan Roel Smand. Ook een fijne man, maar totaal verschillend. Daar waar Roel fanatiek aan de kant stond te coachen, was Bert juist de rust zelve. Hij liet zich juist in de kleedkamer meer horen”, aldus Marissen over zijn vorige trainer die komend seizoen wordt opgevolgd door Bart Smid.

Zeperd tegen Vitesse’63

Het afgelopen seizoen begon uitstekend totdat men thuis tegen een enorme zeperd aanliep tegen het later gepromoveerde Vitesse’63. “We hadden een aantal keren gewonnen en gingen vol zelfvertrouwen het duel met Vitesse in. Beiden wilden we meedoen om het kampioenschap en natuurlijk zorgde dat ook voor druk. Vervolgens lukte er bij ons helemaal niets en bij hun alles. Met als resultaat dat we er met een 1-8 nederlaag vanaf gingen. Ik heb echter niet de indruk dat dit de oorzaak is van het feit dat we uiteindelijk zo laag zijn geëindigd. We verloren vaak ongelukkig of begonnen zelf slap aan de wedstrijd, waardoor we achter de feiten aanliepen.”
Zelf wist Marissen wel weer vijftien keer het net van de tegenstander te vinden. “Natuurlijk heb ik ook mijn wedstrijden dat het wat minder gaat, maar als aanvaller sta je er voor om doelpunten te maken en dat is wel weer aardig gelukt”, aldus de spits, die zichzelf typeert als een ‘luie’ spits. “Dat zegt toch iedereen. Ik doe echter wat de trainer van mij verwacht en denk dat ik een neusje voor de goal heb.”

Tekst + foto Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord