Cor Huls (vv Erica ’86): ‘Veel wedstrijden spelen tijdens voorbereiding’

Drenthina zoekt trainers voor 2e selectie, JO19-2 en assistent scheidsrechter 1e elftal
4 augustus 2020
Johan Hollen (vv KSC): ‘We gaan voor het kampioenschap!’
6 augustus 2020

Cor Huls (vv Erica ’86): ‘Veel wedstrijden spelen tijdens voorbereiding’

Cor Huls kijkt uit naar het nieuwe seizoen (Foto: Cor Huls)

Volgende week barst de strijd om de Sportboxx Regio Cup los. Drenthina, vv Schoonebeek, Weiteveense Boys, NKVV, vv KSC, Zwartemeerse Boys, FC Klazienaveen en vv Erica ’86. De komende week kijken we met de trainers van de deelnemende verenigingen vooruit richting het toernooi, maar ook naar de competitie. We trappen af met Cor Huls, trainer van vv Erica ’86.

Huls (52) kan nog niet goed aangeven hoe zijn elftal ervoor staat. ‘Er zijn nog enkele spelers met vakantie en ik hoop dat iedereen straks gezond bij mij op het veld staat. De selectie bestaat een leuke groep spelers en de komende weken zullen aantonen hoe we er voorstaan.’

Veel wedstrijden spelen
‘Ik zie de Sportboxx Regio Cup als een leuke opsteker in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zelf heb ik ook altijd gevoetbald en had ik een hekel aan de voorbereiding. Het vele rondjes lopen en het krachtwerk, dat was niets voor mij. Om voetbal ook voetbal te laten zijn ben ik van mening dat je in de voorbereiding veel wedstrijden moet spelen, dat heeft als voordeel dat spelers met plezier komen en je doet in een wedstrijd vele dingen op wat voor een voetballer bagage is voor de rest van het seizoen. Wij zijn een klein clubje in deze regio en zullen waarschijnlijk niet voor de hoofdprijs spelen, maar we gaan onze huid wel duur verkopen.’

Meer keuze in selectie
De selectie van Erica ‘86 bestaat eigenlijk uit een grote vriendengroep. ‘Iedereen die hier nieuw binnenstapt wordt gelijk goed opgevangen. Dit is tevens ook de kracht van deze club en de selectie’, aldus Huls. ‘Drie spelers zijn aan het eind van vorig seizoen gestopt en we mogen zeven nieuwe spelers begroeten. Ondanks de coronacrisis hebben we 1x in de week kunnen door trainen en ik heb daarin geconstateerd dat de selectie er zeer zeker niet minder op geworden is en ik als trainer straks meer keuze ga krijgen.’

Eerste zes
Het is volgens Huls nog lastig in te schatten hoe het nieuwe seizoen zal verlopen. ‘Er zijn natuurlijk wat verveningen gewisseld van zondag naar zaterdag, denk aan vv Bargeres en Alcides, maar uitgaande van eigen kwaliteiten en vertrouwen in de spelersgroep die ik nu tot mijn beschikking ga krijgen, denk ik dat we kunnen eindigen bij de eerste zes in de vijfde klasse.’

Twee van de drie gestopte spelers zijn nu actief in de technische staf van Erica ’86. Kenny Boer en Arno Boorsma hebben zich gemeld als rechter- en linkerhand van de trainer. ‘Dit is duidelijk weer een voorbeeld van hoe men binnen deze club met elkaar bezig is. Fysiotherapeut Norbert Hemel verzorgt elke week de verzorging voor de spelersgroep, dit lijkt mij op vijfde klasse niveau toch wel een unicum. Ook hierin zie je weer dat Erica 86 een vereniging is die in de lift zit.

Spelers als Sven Huls (zoon van (red.)), Joop van Veen en Niek de Wolde zullen dit seizoen hun beste beentje voor moeten zetten, want de concurrentie in voorhoede is met de nieuwe spelers groot.

Doorgroeien
Marvin Trip is als nieuwe keeper erbij gekomen, dus ook Jordy Werring heeft concurrentie. Dit zijn allemaal ingrediënten dat het wel eens een leuk seizoen zou kunnen worden. Met het jonge frisse nieuwe bestuur is afgesproken dat we niet gaan kijken van waar we gaan eindigen maar hoe we verder kunnen groeien! Dus prognose voor het nieuwe seizoen is doelstelling trainer (bovenste zes) en de doelstelling vanuit de vereniging is groeien en zorgen dat de saamhorigheid zo blijft zoals het nu is.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord