Johan Hollen (vv KSC): ‘We gaan voor het kampioenschap!’

Cor Huls (vv Erica ’86): ‘Veel wedstrijden spelen tijdens voorbereiding’
4 augustus 2020
Ladies Cup groeit door naar 48 deelnemers
6 augustus 2020

Johan Hollen (vv KSC): ‘We gaan voor het kampioenschap!’

Johan Hollen kijkt uit naar de strijd om de Sportboxx Regio Cup (Foto: vv KSC)

Volgende week barst de strijd om de Sportboxx Regio Cup los. Drenthina, vv Schoonebeek, Weiteveense Boys, NKVV, vv KSC, Zwartemeerse Boys, FC Klazienaveen en vv Erica ’86. De komende week kijken we met de trainers van de deelnemende verenigingen vooruit richting het toernooi, maar ook naar de competitie. Vandaag aan het woord: Johan Hollen (56), trainer van vv KSC uit Schoonoord.

Na vier weken vakantie is vv KSC afgelopen zondag (2 augustus) weer begonnen met trainen. Tot aan de start van de Sportboxx Regio Cup heeft de selectie dan vier trainingen achter de rug. Volgens Hollen moet dit genoeg zijn om weer een wedstrijd te kunnen spelen. ‘De groep is bijna compleet, in deze rare tijden hebben we weinig hinder van spelers die op vakantie zijn of nog gaan. Dus we kunnen ons goed voorbereiden richting competitie, en de Regio Cup past mooi is het programma.’

Mooi initiatief
Hollen is van mening dat de Regio Cup een toegevoegde waarde kan hebben in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘Het is een mooi initiatief. We spelen drie mooie poulewedstrijden, waarbij het goed is dat je zowel tegen een vierde- derde- en vijfde klasser speelt.’ Zoals altijd zal KSC voor de winst proberen te gaan. ‘Ik verwacht dat FC Klazienaveen de te kloppen ploeg zal zijn in onze poule. Belangrijker is echter wel dat we de boel fit houden en wedstrijdritme op gaan doen. Ik hoop dat de eerste editie gelijk een groot succes gaat worden zodat het een vaste plaatst krijgt op de kalender.’

Stabiele selectie
Voor KSC verandert er niets in de selectie ten opzichte van het afgelopen seizoen. ‘Het is altijd rustig op Schoonoord dus ook nu geen wijzigingen. Niemand is vertrokken en ook hebben we geen nieuwe spelers toegevoegd aan onze selectie.

We hebben een vaste kern van 18 aardig gelijkwaardige spelers dat moet voldoende zijn voor weer een goed seizoen.’

Meedoen om kampioenschap
KSC speelt dit jaar wederom in de vierde klasse D. ‘De indeling is nogal gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Vier nieuwe onbekende ploegen zijn toegevoegd in onze competitie. Het is dus even aftasten hoe het niveau gaat worden. Onze doelstelling is duidelijk, meedoen om het kampioenschap. Gezien onze selectie en ook de prestatie van vorig seizoen is dat realistisch. Het zal denk ik een strijd gaan worden tussen Titan, KSC en voor mij outsider Schoonebeek, die in mijn ogen ook een prima selectie hebben staan. Tevens zal er altijd weer een verrassing zijn. Bijvoorbeeld EHS’85, want ook daar zijn ze goed bezig. Het zal in ieder geval weer een spannende competitie worden. En laten we hopen dat we weer een volledig seizoen kunnen spelen en dat iedereen met plezier en op de ouderwetse manier een wedstrijdje kan bezoeken.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord