Jorden Abel: ‘We gaan voor strijd en goed voetbal met vv Schoonebeek’

Peter Timmer: ‘Drenthina gaat voor het linkerrijtje’
7 augustus 2020
Patrick Beek (FC Klazienaveen): ‘Iedereen kan van elkaar winnen.’
8 augustus 2020

Jorden Abel: ‘We gaan voor strijd en goed voetbal met vv Schoonebeek’

Volgende week barst de strijd om de Sportboxx Regio Cup los. Drenthina, vv Schoonebeek, Weiteveense Boys, NKVV, vv KSC, Zwartemeerse Boys, FC Klazienaveen en vv Erica ’86. De komende week kijken we met de trainers van de deelnemende verenigingen vooruit richting het toernooi, maar ook naar de competitie. Vandaag aan het woord: Jorden Abel (37) trainer van vv Schoonebeek uit Nieuw-Schoonebeek.

Na een korte zomerstop is de selectie van vv Schoonebeek op 4 augustus weer begonnen met trainen. Op twee blessures en twee vakantiegangers na kon Abel starten met een selectie van 18 spelers. De verwachting is dat de ontbrekende spelers in de loop van de voorbereiding zullen aansluiten.

Doorgetraind
‘Ondanks de lange wedstrijdloze periode die we gehad hebben vind ik dat we er conditioneel aardig opstaan. We hebben, vanaf het moment dat we weer mochten trainen na de “corona-stop”, dit direct weer opgepakt tot begin juli. Hierna heeft een grote groep twee keer per week in de zomerstop doorgetraind. Hierdoor is de basisconditie bij de meeste spelers prima in orde. Hoe we er voetballend voorstaan is eigenlijk nog niet in te schatten. Wedstrijdritme, balgevoel en wedstrijdfitheid ontbreekt, maar daar zullen alle verenigingen last van hebben na zo’n lange periode zonder wedstrijden’, aldus Abel.

Mooie derby
Abel is positief over de Sportboxx Regio Cup. ‘Ik vind het een fantastisch initiatief en verwacht dat het voor alle deelnemende verenigingen een succes kan worden. Het idee om wedstrijden te spelen tegen tegenstanders uit de regio met een andere lading dan “gewoon” een oefenwedstrijd spreekt mij enorm aan. Vaak worden oefenwedstrijden nog wel eens gezien als een “verplicht nummertje”, maar die verwachting heb ik nu absoluut niet. We zijn ingedeeld bij NKVV, Drenthina en Weiteveense Boys. Met name de derby tegen Weiteveense Boys, volgende week dinsdag in Nieuw-Schoonebeek, leeft enorm.  Deze wedstrijd leeft altijd in het dorp, maar nu er een half jaar geen wedstrijden zijn gespeeld wordt er erg uitgekeken naar de derby tegen “de buren”. Met NKVV en Drenthina hebben we twee tegenstanders waar vv Schoonebeek normaal niet snel tegen zal spelen. Dit, samen met de derby, zorgt ervoor dat we een mooie uitdagende en pittige poule hebben.’

Stabiele selectie
De selectie van vv Schoonebeek is volledig intact gebleven. ‘We hebben twee aanwinsten mogen verwelkomen. Na twee jaar afwezigheid is Jan-Willem Wubkes teruggekeerd van Sc Erica. En van de beloften van SVBO zondag is Dion Hoogenboom overgekomen. Dit zorgt ervoor dat we komend seizoen met een ruime selectie van 21 spelers kunnen werken. Daarnaast zullen er in de loop van het seizoen hopelijk wat jeugdspelers aan de deur gaan rammelen van de 1e selectie want de JO-19 beschikt over behoorlijk wat talent.’

Strijd en goed voetbal
‘We moeten elke week beter worden en elke wedstrijd willen winnen. Abel vindt het lastig om een kampioenschap of promotie te noemen. ‘Vorig seizoen stonden we vierde en als we dat ook in het nieuwe seizoen weten te evenaren of zelfs te verbeteren dan hebben we het prima gedaan. Ik vind het belangrijk dat de vele supporters een Schoonebeek moeten zien dat strijd combineert met goed voetbal. Als dat lukt en we voetballen de volledige competitie uit dan kunnen we in mei 2021 terugkijken op een geslaagd seizoen.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord