Peter Timmer: ‘Drenthina gaat voor het linkerrijtje’

Programma en sponsoren Sportboxx Regio Cup 2020
6 augustus 2020
Jorden Abel: ‘We gaan voor strijd en goed voetbal met vv Schoonebeek’
7 augustus 2020

Peter Timmer: ‘Drenthina gaat voor het linkerrijtje’

Peter Timmer en Drenthina verlengen de samenwerking. (Foto: Peter Timmer)

Volgende week barst de strijd om de Sportboxx Regio Cup los. Drenthina, vv Schoonebeek, Weiteveense Boys, NKVV, vv KSC, Zwartemeerse Boys, FC Klazienaveen en vv Erica ’86. De komende week kijken we met de trainers van de deelnemende verenigingen vooruit richting het toernooi, maar ook naar de competitie. Vandaag aan het woord: Peter Timmer (48) trainer van vv Drenthina uit Emmen.

‘We zijn blij dat we weer kunnen trainen en zijn dan ook op 3 augustus met veel zin weer begonnen. De groep is bijna compleet, een aantal jongens viert nog vakantie.’ Het feit dat er weer wedstrijden aan komen stemt Timmer tevreden. ‘De groep is fit, gretig en we hebben er zin in. We hebben bij de start van de Sportboxx Regio Cup vijf trainingen op zitten en zijn de jongens toe aan speelminuten.’

Mooie regionale wedstrijden
Timmer verwacht mooie wedstrijden tegen de regionale tegenstander om de Regio Cup. ‘Dat is leuk in de voorbereiding, weinig reistijd en ook voor mensen die graag amateurvoetbal kijken is het dan ook toegankelijker. Zij zullen nu sneller een wedstrijdje meepakken. Net als elke deelnemende ploeg willen we alle wedstrijden in winst omzetten om zo hoog mogelijk te eindigen in dit toernooi.’

Selectie
De selectie van Drenthina bestaat uit 19 spelers, waaronder twee keepers. Een aantal jongens is gestopt; Ruben Kemperink, Jasper Hoolsema, Stefan Holties en Daan Wiggers. Ruud Nijman is naar Sweel vertrokken. ‘We hebben 5 nieuwe jongens mogen begroeten; Thom Alders, Maikel Arling en Bernard Bakker (allen vv Emmen), Max Vestering (SVBO) en Thomas van Klinken (FC Emmen)’.

Linkerrijtje
‘We zien het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet. De selectie is kwalitatief sterk genoeg, alle spelers zijn aan elkaar gewaagd om goed mee te kunnen doen in deze sterke tweede klasse J. We willen graag een stabiel seizoen draaien en elke periode voldoende punten vergaren om uiteindelijk te eindigen in het befaamde “linkerrijtje” van de stand. Daar zullen we als groep voor gaan. Onze kansen liggen binnen de groep zelf. Als we het hele seizoen de groep fit en bij elkaar houden is de onderlinge concurrentie groot. Dat zorgt voor een gezonde strijd en maak je elkaar en de groep sterker en kun je komen tot mooie resultaten in de competitie’, aldus Timmer.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord