(UPDATE) Drenthina te sterk voor NKVV in SportboXX Regio Cup

Schoonebeek ruim langs Weiteveense Boys in SportboXX Regio Cup
12 augustus 2020
Uitslagen speelronde 1 SportboXX Regio Cup
12 augustus 2020

(UPDATE) Drenthina te sterk voor NKVV in SportboXX Regio Cup

Om 19:00 uur precies werd er afgetrapt op het sportpark van NKVV in Dalerpeel. De  Sportboxx Regio Cup Zuidoost Drenthe kende officieel de aftrap van haar eerste editie. Acht verenigingen uit de regio Zuidoost Drenthe strijden om de titel.

Zaterdag 22 augustus is de finaledag, waar alle teams nogmaals in actie zullen komen. Het zal u niet verbazen dat het ook op deze dinsdagavond uiterst warm was. Dat gold voor het publiek, dat in redelijk grote getale was gekomen, maar zeker ook voor de spelers. Al tijdens de ontspannende warming-up werd er al flink gezweet. Water drinken was dan ook het advies.

Door Klaas Veldhuis (NKVV)

Gelijk vanaf de aftrap was het NKVV die kansrijk was. Het zou achteraf een van de weinige mogelijkheden blijken gezien het krachtsverschil. Robin Veldhuis snelde langs de rechterflank om aansluitend de bal hard voor te geven. Collega Rutger Schlepers was helaas niet doeltreffend voor zijn team.

Kort daarna gaf Drenthina aan wat het deze avond van plan was. Voor de Emmenaren was het de eerste wedstrijd, waar NKVV afgelopen zaterdag al had gespard tegen DKB uit De Krim.

Er werd veel druk gezet door Drenthina en NKVV moest veel inzet tonen om de opponent van hun goal te houden. In de 9e minuut was het Jasper Hofstede die kon intikken na een voorzet vanaf rechts. Keeper Martijn ten Broeke, per gelegenheid overgekomen vanuit de JO19, redde bekwaam met de voet.

Scheidsrechter Elwin Langenberg had overal goed het zicht op en had weinig moeite om het spel in goede banen te leiden. Na een tijdje floot hij even af voor een korte drinkpauze, waar de spelers dankbaar gebruik van maakten. Overigens was van te voren overlegd dat men doorlopend mocht wisselen, iets wat beide trainers dan ook veelvuldig toepasten.

Het wonderwater deed NKVV tijdelijk goed. Het kreeg opnieuw een van de spaarzame kansen. Een persoonlijk foutje van Drenthina speler Maikel Arling bracht Bryan Mol in stelling. Hij werd vlak voor het moment van uithalen nog achterhaald, zodat ook deze mogelijkheid niets opleverde.

De daaropvolgende voortzetting kwam uit bij Lars van Manen. Hij bediende Mark Lubberts die met links hard inschoot, maar slechts het zijnet trof. Toch zou de eerste goal niet lang op zich laten wachten. In minuut drieëntwintig  was het Joel Zweerink die wederom vanaf de linker zijde prima voorgaf op Thom Alders. Hij scoorde daarna beheerst en bracht Drenthina hiermee op voorsprong.

Het krachtsverschil tussen beide teams werd hiermee bekrachtigd, al kan 5e klasser NKVV met name de eerste helft als zeer positief ervaren. Tegen een prima spelende 2e klasser deed het in die eerste vijfenveertig minuten weinig onder.

Toch konden de bezoekers nog een keer scoren.  Opnieuw Thom Alders was de afmaker. Opkomend langs de rechterflank zag hij goalie ten Broeke te ver voor zijn domein staan. Met een berekende pass cq trap werkte hij de bal van een afstand over de jonge keeper. De 0-2 werd op deze manier prachtig gemaakt.

NKVV mocht het nog een keer proberen. Nieuwkomer Bryan Mol kon via links opkomen en bezorgde de bal bij mede voorhoede speler Veldhuis. Deze bedacht zich niet en haalde krachtig uit. De aanval werd niet bekroond en de bal ging rakelings over het doel van de sluitpost.

Na een welverdiende pauze, liefdevol aangepakt door spelers, begeleiding en zeker ook het publiek, werd duidelijk dat Drenthina het karwei wilde afmaken. Qua conditie had het een klein streepje voor en met name individuele kwaliteiten waren beslissend voor het team van trainer Peter Timmer.

Nadat beide teams enkele wissels had toegepast, bleek de wil zeker nog wel aanwezig bij NKVV. Er werd met veel trek en sleurwerk een opening gecreëerd door Dinand Hilbink. De actie verdiende meer, echter werd de bal tijdig weggewerkt door Drenthina. Kort daarna leek het over en uit voor het team van trainer Eppinga. In de 54e minuut kon Joel Zweering aanleggen na balverlies van de Dalerpeeler verdediging.  Hij zette de stand over naar 0-3.

Het doorzettingsvermogen van de gasten bleek echter hoog. In minuut vijftig mocht opnieuw de rappe Robin Veldhuis opkomen om de bal daarna terug te leggen op de ervaren Dinand Hilbink. Zijn pegel ging via de rug van een Drenthina verdediger rakelings over. Slechts een hoekschop werd zijn beloning.

Maikel Arling mocht twee minuten later het leer voorgeven op Joel Zweerink. Deze kopte de bal geplaatst richting het doel waar ten Broeke klaar stond om een prachtige redding te tonen.

Zoals je in zo`n verslag een dergelijke zin verwacht: Vermoeidheid overviel beide teams en de warmte eiste haar tol! Dat gold dus ook voor deze avond dus zal de zin dan ook niet ontbreken. Drenthina bleek met name fysiek sterker en hierdoor won men in de resterende tijd dan ook de meeste duels.

Dat er nog twee goals in korte tijd vielen bleek het bewijs van de daadkracht bij de groen witten. Eerst was het opnieuw Joel Zweering die in de 63e minuut de 0-4 deed aantekenen en het met een surrogaat hattrick mocht Thom Alders zo`n twintig minuten voor het eindsignaal de 0-5 binnen schieten.

Het doel van Drenthina werd overigens nog wel een keer onder vuur genomen. Een kwartier voor het eind mocht Bryan Mol aanleggen vanaf de krijtlijn welke rond zestien meter vanaf de achterlijn was aangemaakt. De Derbystar kletste op de deklat waarna de mee opgekomen Julian Okken uit de rebound alsnog had kunnen scoren. De jonge keeper Thomas van Klinken, ingekomen in de tweede helft, redde alert.

Het spel sleepte zich tenslotte naar het einde. Drenthina leek tevreden met de 0-5 en NKVV was niet meer bij krachten om nog iets te forceren. Voor beide teams zat het er wel op en was het laatste fluitsignaal van de heer Langenberg een bevrijdend signaal. Tijd voor een heerlijke douche een verfrissend drankje.

Trainer Mark Eppinga analyseerde namens NKVV kort na afloop:

“We hebben ons kranig verweerd maar terecht verloren. Vooral de eerste twee goals vielen te snel. We hebben nu twee wedstrijden onder zeer warme omstandigheden in de benen. Dat zie ik eerst als de grootste winst na maanden zonder voetbal”.

Zaterdag 15 augustus vervolgt voor NKVV het toernooi met een reisje naar Weiteveen. Daar wacht tegenstander Weiteveense Boys, die deze avond ook verloor, maar wel wist te scoren. Het werd in Schoonebeek een 5-1 overwinning voor de plaatselijk vv Schoonebeek. De wedstrijd van aankomende zaterdag staat gepland om 14:30 uur. Hopelijk is de zon dan even met vakantie!

(Foto’s hieronder: FC12 Magazine)

Foto’s hieronder: Klaas Veldhuis (NKVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord