NKVV komt net tekort tegen Weiteveense Boys

Arbitrage trainen onder Dick Lukkien
17 augustus 2020
Fotoverslag Erica ’86 – Zwartemeerse Boys
17 augustus 2020

NKVV komt net tekort tegen Weiteveense Boys

Zaterdag versus zondag. Beide komen ze uit in de 5e klasse en verloren ze de eerste wedstrijd om de Sportboxx Regio Cup Zuidoost Drenthe.

Door Klaas Veldhuis

En ook in Weiteveen was het broeierig warm, al vielen er tussendoor wel een paar druppels regen. De aftrap was voor NKVV alsook de eerste fase. Het zette gelijk druk op Weiteveen en kon na vijf minuten al scoren.

Dinand Hilbink torpedeerde zichzelf de diepte in en kon de mee opgekomen Robin Veldhuis op maat bedienen. De keeper bracht op tijd redding.

In minuut dertien mocht Milan Pol collega Niek Hilbink in balbezit brengen. Diens voorzet werd door Dinand Hilbink hard ingekopt, maar opnieuw kon de sluitpost van Weiteveen redding brengen.

Die snelle goal kwam er toch. De rollen waren nu omgedraaid. In de 14e minuut speelde Robin Veldhuis zichzelf vrij en vond de ruimte langs de rechter lijn. Zijn voorzet was op maat, zodat Dinand Hilbink kon binnen schuiven, hetgeen de 0-1 betekende.

Weiteveense Boys probeerde wel de aanval te zoeken, maar verdedigend stond NKVV sterk.

Toch liet voor de bezoekers de volgende kans nog even op zich wachten. Na zo’n 25 minuten kwam Veldhuis via een foutje in balbezit en kon hij andermaal op snelheid richting het doel sprinte. Zijn schot vanaf zijkant kon ternauwernood met de voet gestopt worden door de Weiteveense keeper.

Op het halve uur was daar de welkome korte stop. Tijd voor wat drinken en wat rust.

Gelijk na het vervolg was het Milan Pol die Veldhuis bediende, die vervolgens naar binnen trok. Hij gaf Dustin Keen een prima kans. Helaas ging zijn schot over.

Weiteveense Boys had in die eerste periode dubbele pech. Het moest verplicht twee keer wisselen. Beide spelers verlieten het veld met een hamstring blessure.

Pas in 33e minuut was er een serieuze kans voor de thuis spelende vereniging. Jesse Schulten kwam via links op en schoot daarna hard in het zijnet.

Vijf minuten voor de pauze had ook NKVV een blessure te verwerken. Rutger Schlepers had dusdanig last van zijn schouder dat hij niet verder kon. De jonge Julian Brandts, uitkomend in NKvvProtos JO19, nam zijn positie over.

De laatste Dalerpeelse kans was voor Dinand Hilbink. Een inworp bracht hem rand zestien in balbezit. Slim weggedraaid kon Hilbink uithalen. Het inmiddels gladde veld verraste de keeper bijna. Het schot kon nog net verwerkt worden tot een corner.

Weiteveen had het allerlaatste woord. Het kreeg, met nog zestig seconden op de klok, een uitgelezen score mogelijkheid. Een doelpunt van Jesse Schulte was dan ook een prima opsteker voor Weiteveen.

Het was een rommelige fase voor het doel van Mike Deuten die hieraan vooraf ging. Na wat heen en weer getik was Schulte uiteindelijk de gelukkigste. Hij scoorde de 1-1 waarna er gerust kon worden.

Tweede helft…

De eerste acht minuten na de verfrissende koude thee ging het spel snel heen en weer. Weiteveen had zich voorgenomen om meer zelf het spel te gaan maken en dat had resultaat. De bal werd vanaf links op maat afgeleverd bij Ian Wesseling die hard raak kopte. De 2-1 tussenstand was dan ook terecht gezien het slappe optreden aan NKVV zijde.

In de 13e minuut was er opnieuw een kans voor de gastheren. Een diepe bal op een van de spitsen eindigde met een gemikt schot richting de winkelhaak. Het leer suisde rakelings voorlangs en zal de paal zelfs geraakt hebben.

Kort daarna was daar dan eindelijk NKVV weer even. Robin Veldhuis werd diep gestuurd door Ron Weggen. Alleen op de goal af twijfelde Veldhuis wat te doen. Zo gaf hij de keeper de kans een redding te maken, hetgeen hij dan ook prima deed.

Ook de JO19 speler Jon Kroesen mocht een poging wagen. Hij had zichzelf prima vrij gespeeld en vanaf 25 meter probeerde hij te scoren. Zijn schot ging rakelings over.

Een kwartier voor het einde had de nummer 11 van Weiteveen een uitgelezen mogelijkheid. NKVV keeper Mike Deuten redde bekwaam en stuurde gelijk Bryan Mol de diepte in. Ook hij stuitte op de keeper.

In de 82e minuut mochten de gasten uit Dalerpeel een hoekschop nemen. Jessie Katerberg zag Julian Okken vrij staan en bezorgde het leer op de juiste hoogte. Okken haalde in één beweging uit en dacht zo te kunnen scoren. Het projectiel nam helaas een baan recht op de keeper, die zodoende onwetend redding kon brengen.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en konden het als tegenstanders gelijkwaardig met elkaar vinden. De 2-2 die in de 84e minuut volgde kwam echter wel geheel onverwachts.

Opnieuw probeerde Jon Kroesen het vanaf zo’n 30 meter. De sluitpost dacht de bal net te kunnen stoppen, maar de bal had door de paar regenspetters een gladde coating en deze slipte uit zijn handen. Het plofte net onder lat over de doellijn.

Toch kon Weiteveen alsnog juichen. Net als in de eerste helft knoeide NKVV vlak voor het eindsignaal. In de 89e minuut verloor de verdediging simpel de bal.

Opnieuw was gladheid een spelbreker voor de heen en gelukkig voor de ander. Keeper Deuten gleed weg en zo kon de knikker vrij simpel langs hem worden geschoven. Jesper Scherpen was voor Weiteveense Boys de gevierde man en mocht de treffer op zijn naam schrijven.

De scheidsrechter liet vervolgens nog zo’n vijf minuten doorspelen, maar er werd niet meer gescoord, al kreeg NKVV nog wel drie prima mogelijkheden.

Dinsdagavond 18 augustus mag het team van coach Eppinga het nog een keer proberen. Dan tegen vv Schoonebeek. Opnieuw een uitwedstrijd voor de Dalerpeelers. Aanvang deze wedstrijd is gepland om 19:00 uur.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord