Sc Roswinkel komt tekort tegen FC Ter Apel ’96

Column Bertjan Smit: Ronald
18 augustus 2020
NKVV nipt langs vv Schoonebeek (+ fotoverslag)
19 augustus 2020

Sc Roswinkel komt tekort tegen FC Ter Apel ’96

Op zondag 16 augustus 2020 begon 5e klasser sc Roswinkel aan de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met een wedstijd tegen fc Ter-Apel’96.
Bij sc Roswinkel debuteerden Niels Neef, Dyllon en Rowan Meijering. Bart Huizingh is ook teruggekeerd bij sc Roswinkel en was ook van de partij deze middag.
In deze wedstrijd ging het er bij sc Roswinkel vooral om ritme op te doen en de nieuwe spelers in te passen en te laten wennen.
Natuurlijk was fc Ter-Apel de betere ploeg die makkelijker combineerde maar dat moet ook verwacht worden van een 3e klasser. Een 3e klasser die bovendien ook nog de beschikking heeft over spelers die op een hoger niveau kunnen spelen. ( bijvoorbeeld Manning en Kuper )
In de 1e 25 minuten kwam fc Ter-Apel niet veel verder dan wat schoten vanaf de 16 meterlijn op het doel van sc Roswinkel. De meesten daarvan werden prima gepareerd door de doelman van sc Roswinkel, Ricardo Prins.  Één keer kon ook de doelman van sc Roswinkel de bal niet keren maar toen bracht de paal redding voor de bezoekers.
Ook kreeg de thuisclub een handjevol hoekschoppen in die periode. Die werden echter bijna allemaal te hard ingespeeld en kwamen voorbij de 2e paal terecht waar niemand van fc Ter-Apel’96 klaar stond voor een vervolg.
sc Roswinkel was over het algemeen te onrustig in de opbouw van achter uit en de middenvelders konden voetballend moeilijk worden bereikt. Natuurlijk ook veroorzaakt door het prima middenveld van fc Ter-Apel’96.
Na een minuut of 25  begon sc Roswinkel met het doorvoeren van wissels omdat trainer Cor Lubach alle meegenomen spelers aan het werk wilde zien.

Omdat de opbouw van achter uit niet zo goed liep werd meer en meer de lange bal gehanteerd. Hierbij werd vooral geprobeerd Bart Huizingh te bereiken. Dat was niet zo’n succes omdat veel ballen niet aankwamen en ook niet van de zijkant werden gespeeld. Als er wel een goeie bal werd gegeven stond de centrale spits tegenover een overmacht aan verdedigers.
Een pass van de zijkant van Willem Pagters was wel precies op maat en toen kon Bart Huizingh de bal koppend klaar leggen voor Dyllon Meijering die op de rand van de zestienmeter van fc Ter-Apel’96 net niet goed uitkwam met zijn passen om af te kunnen ronden.
Sc Roswinkel liet zich steeds verder terugdringen in de laatste fase van de 1e helft. Niet verwonderlijk dat de thuisclub dan ook in die fase nog 3 keer kon scoren.

Vooral ook omdat enkele spelers van sc Roswinkel teveel fouten gingen maken en verkeerde keuzes maakten bij het inspelen.
Zo ontstond de 1-0 doordat een bal vanuit de achterste linie naar het middenveld werd gespeeld waar Aaldert van Eck prima was vrij gelopen. Echter de aanwijzing “lopende bal” die Aaldert kreeg van zijn medespelers was niet correct. Aaldert kreeg de bal aangespeeld met zijn gezicht richting het eigen doel. 3 meter achter hem stond een middenvelder van fc Ter-Apel ’96 die de bal eenvoudig kon oppikken. Hij omspeelde daarna 3 verdedigers en liet ook Ricardo Prins kansloos. De keeper van sc Roswinkel groeide in die fase maar zeker ook in de 2e helft uit tot beste speler van zijn team met enkele prima reddingen.
De 2-0 ontstond doordat de verdedigers van de bezoekers dachten aan buitenspel, wat het volgens de grensrechter niet was. Heel eenvoudig kon de 2-0 werden binnengetikt.

Kort voor rust was het opnieuw een individuele actie van een speler van fc Ter-Apel die enkele tegenstanders ( te gemakkelijk ) omspeelde en kon scoren.
Na 5 minuten in de 2e helft was het opnieuw raak en weer dachten de spelers van de bezoekers aan buitenspel, dit keer ook door de grensrechter aangegeven, echter de scheidsrechter liet doorspelen waardoor opnieuw eenvoudig kon worden gescoord. Dat betkende 4-0
Sc Roswinkel scoorde na een minuut of 15 in de 2e helft overigens wel uit een prima opgezette aanval. Van achter uit werd al combinerend Aaldert van Eck aangespeeld waarna Willem Pagters diep ging op de rechterkant. Zijn prima voorzet werd door de voor zijn verdediger komende actieve Dyllon Meijering vakkundig afgewerkt.

Dat fcTer-Apel’96 in het verloop van de 2e helft nog een paar keer kon scoren was voor een belangrijk deel opnieuw te wijten aan onnodig balverlies bij sc Roswinkel. De verdedigers werden bij een beetje druk van fc Ter-Apel’96 te snel onrustig en maakten niet de juiste  keuzes hetgeen te veel balverlies opleverde. De eindstand, in deze voorbereidingsfase niet zo belangrijk was 7-1.  De trainer van sc Roswinkel zal ondanks deze nederlaag zeker een aantal positieve ontwikkelingen hebben kunnen vaststellen.

Tekst: Willem Neef (sc. Roswinkel)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord