NKVV nipt langs vv Schoonebeek (+ fotoverslag)

Sc Roswinkel komt tekort tegen FC Ter Apel ’96
18 augustus 2020
Westerwolde wint oefenwedstrijd van SPW
19 augustus 2020

NKVV nipt langs vv Schoonebeek (+ fotoverslag)

Toernooiwinnaar worden zat er voor beide teams niet meer in. En al zullen de trainers dergelijke wedstrijden zien als een oefenwedstrijd, winnen wil iedereen. Dinsdagavond 18 augustus mocht vv Schoonebeek op eigen sportpark NKVV uit Dalerpeel ontvangen. Klasse vier tegen vijf, al hoeft dat bij voorbaat geen richtlijn te zijn. De strijd om de Sportboxx Regio Cup Zuidoost Drenthe kende haar laatste poule wedstrijden.

Al in de 3e minuut mocht NKVV de aanval zoeken. Pascal Luiken stuurde heel beheerst Bryan Mol de diepte in. Martin Berends kwam prima uit en blokte het schot van Mol. Een corner was zijn winst. Ook deze werd vakkundig weg gestompt door de sluitpost van vv Schoonebeek.

Een minuutje later was de beurt voor Leon Steffens namens Schoonebeek. Hij kopte hard op de kruising naast keeper Mike Deuten. Die heeft het leer waarschijnlijk alleen maar gehoord, maar het aluminium bracht hem redding.

Ook daarna was het aanvallende spel iets meer voor vv Schoonebeek. In de 11e minuut mocht het tot twee keer toe een hoekschop nemen, waarbij de tweede hard werd ingeschoten door Niek Huser. Het was verdediger Julian Okken die op tijd redding bracht.

Door de aanvalsdrift van de gastheren moest de verdediging van NKVV hard werken. Zonder de afwezige broers Hilbink kon men laten zien dat het dit prima kon oplossen. Trainer Eppinga was hier na afloop dan ook zeer tevreden over.

Pas na zo`n 20 minuten mocht opnieuw NKVV een poging wagen. Opnieuw Bryan Mol werd slim bediend, maar zijn schot ging schuin over het Schoonebeekse doel.

De temperatuur om te voetballen was deze avond prima, al had in de beginfase de laagstaande zon wel invloed op bepaalde momenten. Zo mocht Jordy Bosch in de 23e minuut een bal ineens uithalen, maar werd hij deels verblind door de koperen ploert. Schoonebeek zocht wellicht mede om die reden de aanval dan ook vaker over de linker zijde wat een aantal prima kansen opleverde. Zoals gezegd stond het verdedigend strak en kon ook keeper Mike Deuten zijn klasse tonen.

Met nog tien minuten speeltijd mocht team Eppinga het nogmaals proberen. Jessie Katerberg duwde de bal in de loop mee van Dustin Keen, die op zijn beurt Pascal Luiken aan het werk zette. Luiken produceerde een prima schot, maar deze suisde over het vijandelijke doel.

In de 38e minuut was opnieuw Dustin Keen van belang als voorbereider. Hij zag Bryan Mol starten die direct na het ontvangen van de bal hard uithaalde. Helaas ging ook dit keer de bal voorlangs.

Wellicht was de grootste kans om te scoren ook wel voor Mol. In minuut veertig zag de man van de wedstrijd, Ron Weggen, dat Robin Veldhuis de sprintschoenen aan had. Een perfecte bal stuurde hem richting de achterlijn, waar hij de mee opgekomen Bryan Mol in stelling bracht. Met diens inzet was niets mis, maar Tim Slomp voorkwam met een prima ingreep dat Mol kon scoren.

Toch was de laatste kans voor rust voor Schoonebeek. Met nog enkele seconden op de klok mocht Dion Hoogeboom de bal vanaf links hard voorgeven. Ron Weggen blokte de bal net voldoende, echter rolde deze met effect richting het eigen doel, keeper Deuten kansloos latend. Met een uiterste poging kon Weggen de bal net voor de doellijn weghalen. Daarna mocht scheidsrechter Hein de spelers richting de kleedkamers dirigeren.

Tweede helft…

De start van het tweede deel was voor de thuisploeg. Al in de 2e minuut schoot Leon Steffens, na een prima voorzet van Niek Huser, rakelings over het NKVV doel. Schoonebeek achtte het zichzelf verplicht om als vierde klasser te winnen van de mannen uit Dalerpeel. Beide teams hadden overigens een zeer jonge selectie binnen de lijnen waarbij gezegd mag worden dat de inzet zeker aanwezig was.

Het spel suisde een kwartier lang op en neer en de leidsman van deze avond had op sommige momenten enige moeite om de jonge, rappe spelers bij te houden. Het spel werd in die periode dan ook meer beslist door beide assistenten, gezien het vele vlaggen en de man in het oranje nam de beslissingen veelal zonder aarzelen over.

In de 58e minuut was er dan eindelijk een uitgespeelde kans, ditmaal voor Schoonebeek. Justin Katuin bracht de bal voor waar Niek Huser de bal dusdanig kon beroeren dat goalie Deuten bijna verrast werd. Hij zag het belangrijkste wedstrijd attribuut dan ook vreugdevol voor het doel langs schuiven. Kort daarna was het Dennis Striper die een teenlengte te kort kwam, nadat vanuit een hoekschop de bal aan hem werd geleverd.

NKVV mocht met nog twintig minuten een oudgediende binnen de lijnen brengen. Noodzaak had er voor gezorgd dat Patrick Biesbrouck, zonder enige training, moest invallen. Niet geheel onverdienstelijk, want hij bleek gelijk gevaarlijk. Aan de linkerzijde mocht hij enkele spelers voorbij soleren waarna zijn pass voorlangs tijdig werd onderschept door sluitpost Martin Berends.

Beide teams hadden in dit tijdsbestek de wil om te winnen. Men wilde zich niet neerleggen bij een gelijkspel. Al had Schoonebeek in aantallen meer kansen, NKVV had ook zeker zicht op de drie punten. Er werd een fase op het randje gespeeld waarbij de grens duidelijk werd opgezocht. Het is ten slotte aan de scheidsrechter hoe dun dat lijntje is. Voor de jonge spelers een prima leermoment en een testcase met betrekking tot het uithoudingsvermogen.

Na 78 minuten kon ook de rappe Twan Steffens van zich laten zien. Een prima voorzet kon door verdediger Milan Pol nog net worden weg gekopt, als ging het dan maar net over het eigen doel.

Net als voor de rust, leek de beste kans op een overwinning voor Schoonebeek. Vanuit een corner kopte Leon Steffens hard richting het doel. De bal vloog richting het centrale middelpunt van de ronde paal en veerde om die reden dan ook recht het veld weer in. Ook de rebound leverde niets op.

De zestienjarige Twan Steffens had opnieuw de snelheid er goed in en dacht vrij baan te hebben. De ervaren Mike Deuten kwam goed uit zijn doel en verkleinde de ruimte voor de aanvaller. Met een sublieme sliding wist hij Steffens van het scoren af te houden.

De schemering viel deels over Schoonebeek en menigeen had zich waarschijnlijk al neergelegd bij een gelijke stand. Toch gingen de punten mee naar Dalerpeel.

De uiterst actieve Rutger Schlepers mocht aan de rechterzijde, zo`n tien meter vanaf de achterlijn, de bal snel inwerpen. Hij bezorgde deze bij de handige Biesbrouck die de bal snel doorschoof op Jon Kroesen.

Gelukkig voor Kroesen had hij kort voor de wedstrijd nog een auto rijles gehad, want met slim kap en draaiwerk stuurde hij zichzelf door de verdedigende linie. Met zijn linker been, normaal alleen goed genoeg voor de koppeling, schoof hij de bal in de verre hoek, keeper Berens kansloos latend.

Met deze late goal mocht NKVV zich uiteindelijk toch winnaar van de avond noemen, als was dit voor de eindstand niet echt meer van belang.

Drenthina werd poulewinnaar, waarna vv Schoonebeek op de tweede plaats eindigde. NKVV werd voorlaatste en Weiteveense Boys sloot poule A. Aanstaande zaterdag wordt de finaledag gespeeld en na loting door de commissie, is daar het volgende speelschema uit voort gekomen.

Plaats 1/2

FC Klazienaveen – vv Drenthina

(Aanvang 14:30 uur, Sportpark de Planeet Klazienaveen)

Plaats 3/4

Zwartemeerse Boys – vv Schoonebeek

(Aanvang 18:30 uur, Sportpark de Koel Zwartemeer)

Plaats 5/6

NKVV – vv KSC

(Aanvang nog in overleg, Sportpark NKVV Dalerpeel)

Plaats 7/8

Weiteveense Boys – vv Erica ’86

(Aanvang 14:30 uur, Sportpark ’t AmsterdamscheVeld Weiteveen)

Tekst & Fotoverslag: Klaas Veldhuis (NKVV)


PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord