Jord Anbergen: ‘EMMS heeft heel veel kwaliteit in de selectie!’

Stijn Vrielink: ‘Alleen de titel telt voor vv KSC’
20 augustus 2020
Stefan Kuper: ‘SVBO gaat bovenin meedraaien in 1F’
21 augustus 2020

Jord Anbergen: ‘EMMS heeft heel veel kwaliteit in de selectie!’

Jord Anbergen in actie voor EMMS. (foto: Jord Anbergen)

Het nieuwe seizoen staat voor de deur! Volgende week wordt het speelschema gepresenteerd en gaat de strijd los. FC12 Magazine kijkt vooruit richting het nieuwe seizoen met selectiespelers uit de regio. Vandaag aan het woord Jord Anbergen, middenvelder / aanvaller van vv EMMS.

Anbergen (27) keerde na één seizoen vv Hoogeveen terug bij EMMS. In het verleden kwam de aanvaller ook uit voor sc Lutten. Samen met broer (en teamgenoot) Bastiaan runt hij een installatiebedrijf, Totaal Techniek, in Slagharen.

Goede keuze
Over het algemeen kijk ik met een goed gevoel terug op afgelopen seizoen’, zo vertelt Anbergen. ‘Persoonlijk wist ik van tevoren dat het voor mij lastig zou worden aangezien ik mijn 1e (achteraf ook laatste) seizoen bij vv Hoogeveen in ging en het een stap omhoog was qua niveau, zowel fysiek en in speltempo. Daarnaast ben ik drie maanden voor de overstap mede-eigenaar geworden van ons installatiebedrijf. Dit bracht ook wel een behoorlijke aanpassing met zich mee door de tijd die daarin gaat zitten. De keuze had ik daarvoor echter al gemaakt om de overstap te maken naar vv Hoogeveen en dit wilde ik dan ook niet meer terugdraaiend. Achteraf ben ik daar ook blij om geweest, ondanks dat ik niet gewend was om zo weinig speelminuten te maken en ik hiernaast weinig vrije tijd overhield. Ik heb veel nieuwe dingen gezien en veel nieuwe mensen mogen leren kennen. Zowel met mensen van de club als in de selectie klikte het behoorlijk goed.’

Blessures
Vv Hoogeveen deed het prima voor de winterstop en deed mee om de bovenste plaatsen. ‘In deze periode hebben wij dan ook een aantal zeer goede wedstrijden gespeeld. Na de winterstop werd het echter behoorlijk minder, deels kwam dit natuurlijk door het vertrek van Jearl Margaritha. Hij was de smaakmaker én doelpuntenmaker van de eerste seizoenshelft. Het is lastig om dit 1 op 1 te vervangen door iemand anders op deze positie te zetten en vervolgens dezelfde kwaliteiten te verwachten. Ik denk dat wij onze speelstijl hierop iets hadden moeten aanpassen. Ook waren wij als team niet meer in de vorm die er voor de winterstop was. Op het moment dat de competitie stil kwam te liggen waren wij dan ook afgezakt naar de 6e positie. Toch denk ik dat wij wel weer een aantal plaatsen waren geklommen mocht de competitie door zijn gegaan. Zelf had ik de verwachting om na de winterstop wat meer speeltijd te krijgen. Helaas kreeg ik in de winterstop twee blessures en bleef dit door etteren tot aan het stilleggen van de competitie. Hierdoor heb ik na de winterstop een aantal wedstrijden over moeten slaan en het verder wederom moeten doen met invalbeurten.’

Prima seizoen

‘Als ik moet oordelen over het afgelopen seizoen van vv EMMS dan denk ik dat zij een geslaagd debuutseizoen hebben gehad in de 2e klasse met een 9e plaats tot gevolg bij het stilleggen van de competitie. Van de paar wedstrijden die ik heb gezien waren zij heel lastig te verslaan en altijd in staat om zelf tot scoren te komen.’

Fit worden
EMMS is inmiddels twee weken in training en op 16 augustus werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld. ‘Dit was nog een beetje onwennig na zo’n lange periode zonder voetbal, natuurlijk was dit ook wel te verwachten. Wel heb ik deze wedstrijd en op de trainingen al veel leuke dingen gezien en krijg ik steeds meer zin in het nieuwe seizoen. Het is nu en de komende weken voornamelijk van belang om allemaal weer wat fitter te geraken. Ik verwacht dat de meeste voetballers op ons niveau ook nog wel de start van de competitie nodig hebben om weer echt lekker fit te worden. Zelf heb ik dit ook aangezien het voetbal lange tijd heeft stilgelegen en ik ook niet volop heb kunnen trainen en spelen door de blessures.

Wij gaan nu het 3e seizoen in met trainer Johan Oldekamp. Dit bevalt vanuit de selectie uitstekend en blijkbaar ook vanaf zijn kant en het bestuur. Het is altijd afwachten wat een nieuwe trainer bij een club met zich mee brengt en of het wel gaat klikken, maar bij Johan kun je wel zeggen dat die klik er met EMMS wel is.’ De selectie bij EMMS is ook komend seizoen nagenoeg hetzelfde op enkele mutaties na. Het voordeel hiervan is dat je altijd verder kan bouwen op een basis die er al vrij snel staat. Daarnaast hebben wij onderling een sterke band met elkaar waardoor wij in staat zijn om echt als team te spelen die wat voor elkaar over heeft. Wel is het ieder jaar weer de vraag of er nog spelers doorkomen vanuit de jeugd. Het zou ideaal zijn om minimaal 1 of 2 spelers ieder seizoen vanuit de jeugd door te selecteren. Dit is helaas niet altijd mogelijk.’

Veel kwaliteit
Toch is Anbergen tevreden over de kwaliteit van de selectie. ‘We hebben op dit moment een goede mix tussen jong en oud. Ook zitten er veel verschillende kwaliteiten in de selectie waardoor wij heel moeilijk te verslaan zullen zijn. Ook zijn de jongere spelers weer een jaar verder in de 2e klasse en kun je zien dat zij hierdoor stappen vooruit hebben gemaakt. Met de kwaliteit die wij hebben en de strijd die wij moeten leveren, wat bij een club als EMMS past, zullen wij hopelijk gaan verrassen dit seizoen. Buiten de selectie van vorig seizoen van vv Hoogeveen om, is dit voetballend gezien de beste selectie waar ik tot nu toe in gespeeld heb. Hopelijk zullen wij niet te veel worden geteisterd door blessures. Het zou logisch zijn om voor het pas tweede seizoen in de 2e klasse de doelstelling te hebben om niet te degraderen, maar daar doen wij onszelf denk ik te kort mee en het is altijd goed om ambitie te hebben. Ik verwacht dat wij bij vv EMMS een mooi seizoen tegemoet gaan met wellicht een periodekampioenschap tot gevolg!’

EMMS
Volgens Anbergen is EMMS het voorbeeld van een echte volksclub. ‘De vereniging wordt gedragen door vrijwilligers met een echt clubhart. Ook wordt de club gesteund door vrijwel ieder lokaal bedrijf. Iedere thuiswedstrijd op zondag loopt het hele dorp weer uit om de wedstrijd te bekijken en bij uitwedstrijden staan er regelmatig meer supporters van ons zelf langs de lijn dan van de thuisclub. Ook zit normaliter iedere donderdagavond na de trainingsavond de kantine vol. Tijdens het Protos Weering zaaltoernooi wordt de eerste ronde in sporthal ’t Noorderslag in Slagharen gespeeld, ook dit zit ieder jaar weer ramvol en is het na afloop één groot feest. Daarnaast is het gebruikelijk om ieder seizoen een thuiswedstrijd op zaterdagavond te spelen met aansluitend een feest in de kantine. Dit staat bij iedereen altijd weer groot omcirkelt op de kalender. De accommodatie ziet er altijd tiptop uit. Iedere vrijdag staat dezelfde groep vrijwilligers klaar om het sportpark te onderhouden. Wanneer je niet beter zou weten, dan zou je denken dat er in de top van het amateurvoetbal wordt gespeeld. Ik kan op deze manier nog wel even doorgaan, maar ik denk dat wij uit een redelijk klein dorp als Slagharen van geluk mogen spreken om voor zo’n goed georganiseerd en levendige volksclub te spelen. Iedere zondag staan wij weer gevuld met trots op het veld!’, aldus de enthousiaste aanvaller!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord