Stijn Vrielink: ‘Alleen de titel telt voor vv KSC’

Westerwolde wint oefenwedstrijd van SPW
19 augustus 2020
Jord Anbergen: ‘EMMS heeft heel veel kwaliteit in de selectie!’
20 augustus 2020

Stijn Vrielink: ‘Alleen de titel telt voor vv KSC’

Stijn Vrielink in actie voor vv KSC (Foto: Gert Meulman)

Binnenkort wordt het speelschema voor de competities in het amateurvoetbal bekend gemaakt Bijna alle verenigingen hebben alweer de nodige minuten in de benen en maken zich op voor een mooie nieuwe jaargang. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe de voorbereiding verloopt. Vandaag aan het woord: Stijn Vrielink, middenvelder van vv KSC uit Schoonoord.

Vrielink (19) gaat zijn tweede seizoen in bij de selectie van KSC. De inwoner van Odoornerveen heeft onlangs zijn mbo-opleiding afgerond en is werkzaam in een bakkerij in Odoorn.

Liever Derde klasse
‘Vorige seizoen is erg teleurstellend voorlopen voor ons. We hadden zicht op het kampioenschap tot dat het virus ons land bereikte. Ik vind dat we erg goed gepresteerd hebben en dat we heel wat wedstrijden overtuigend hebben gewonnen. Daarnaast hebben we in drie wedstrijden het geluk aan onze kant gehad door in de slotfase alsnog te scoren en zodoende de drie punten veilig wisten te stellen. Met nog een aantal wedstrijden te gaan, waaronder tegen onze grootste concurrent vv Sweel, hadden we een grote kans op het kampioenschap. Persoonlijk vind ik het jammer dat we hierdoor niet uitkomen in de 3e klasse. Ik had willen zien waar ons plafond zou liggen. Voor mij persoonlijk zou een meer voetbaltechnische klasse beter zijn geweest dan een fysieke klasse.’

Wedstrijdritme
KSC speelt mee in de SportboXX Regio Cup en is hierdoor al enige tijd bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘Het is belangrijk dat iedereen wedstrijdritme op doet en fit is voordat het officiële seizoen begint.’

Kampioen worden
Het enige dat telt voor Vrielink is het kampioenschap. ‘We spelen dit seizoen met dezelfde selectie als afgelopen seizoen. Daarnaast is onze trainer (Johan Hollen) gebleven en ik denk dat het ons moet lukken om bovenaan te eindigen. Daarnaast is een aantal concurrenten van ons naar een andere competitie gegaan. Dit is natuurlijk ook gunstig voor ons.’

Gezellig
‘In mijn ogen is KSC een gezellige vereniging die belangrijk is voor het dorp. Zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden staat een aantal toeschouwers langs de lijn. Dit geeft wel een mooi beeld hoe de vereniging leeft in Schoonoord.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord