Audi-team vv Hoogeveen zoekt versterking

Martijn Zantingh: ‘Twedo gaat voor het linkerrijtje’
21 augustus 2020
Samenvatting + interviews Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart
23 augustus 2020

Audi-team vv Hoogeveen zoekt versterking

Ruben Timmerman en Jan Beekelaar, trainers van het Audi-team. (Foto: Janet van der Weij)

Het auti-team van VV Hoogeveen bestaat inmiddels alweer bijna vijf jaar en is nu ontwikkeld tot één mooi team dat speciaal gericht is op kinderen die een autistische stoornis hebben en al het aanverwante daarvan. Op dit moment is het team op zoek naar  nieuwe spelers en speelsters.

‘Plezier vinden wij enorm belangrijk’, vertellen de trainers Ruben Timmerman en Jan Beekelaar. ‘Wij zien graag dat de kinderen het naar hun zin hebben. De positieve benadering van ons als trainers is hierin essentieel, waardoor de kinderen niet in een negatieve spiraal terecht komen tijdens de training.’ ‘Een goed contact met ouders/verzorgers en begeleiders is voor ons ook heel belangrijk. Zo houden wij hen op de hoogte van eventuele bijzonderheden die ons tijdens de training opvallen, maar kunnen ouders ook eventueel zaken aan ons doorgeven waar wij rekening mee moeten houden tijdens de training. Gerichte begeleiding vinden wij noodzakelijk. Daarnaast is voetbal een teamsport en voor kinderen die autisme hebben is dit vaak een uitdaging. Denk hierbij aan het omgaan met andere kinderen en de omgang met het verlies van bijvoorbeeld een partijtje’, aldus de trainers. ‘Overal wordt rekening mee gehouden tijdens het geven van de training en dat maakt ons team zo bijzonder. Gerichte begeleiding en goed contact met ouders en begeleiders.’ Het team traint op vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Ouders die graag een kijkje willen komen nemen, zijn van harte welkom. ‘Als uw zoon of dochter een keer mee wil doen, dan mag dit altijd. De eerste drie keer is helemaal vrijblijvend, zodat uw zoon of dochter eerst kan wennen aan een team, de omgeving en alle prikkels die komen kijken bij een training’, aldus Timmerman en Beekelaar.

Opgave of meer informatie inwinnen kan via het emailadres ‘auti-team@vvhoogeveen.nl’ of telefoonnummer 06-55891861.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord