Martijn Zantingh: ‘Twedo gaat voor het linkerrijtje’

Stefan Kuper: ‘SVBO gaat bovenin meedraaien in 1F’
21 augustus 2020
Audi-team vv Hoogeveen zoekt versterking
21 augustus 2020

Martijn Zantingh: ‘Twedo gaat voor het linkerrijtje’

Martijn Zantingh (met bal) probeert door de verdediging van de tegenstander te komen. (Foto: Martijn Zantingh)

De lange zomerstop nadert haar einde en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor het nieuwe voetbalseizoen. FC12 doet een rondje langs de velden en kijkt vooruit richting de nieuwe jaargang. Vandaag aan het woord: Martijn Zantingh, verdediger van Sv Twedo uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Zantingh (24) speelt al zijn hele leven voor Sv Twedo en gaat zijn achtste seizoen in als selectiespeler van de blauw-witten. De inwoner van Nieuw-Amsterdam is in het dagelijks leven werkzaam als JR-Accountant bij NOV Tubscope NL BV in Coevorden.

Moeizaam seizoen
‘De start van afgelopen seizoen was niet goed en na een aantal gespeelde wedstrijden kregen we een nieuwe trainer voor de groep in de persoon van Jannes de Lange. Beetje bij beetje kwam het goede gevoel terug, maar na een serie goede oefenwedstrijden en een klein aantal competitiewedstrijden werd het seizoen na de winterstop vrij vlot afgebroken door het coronavirus. Op dat moment stonden we met een wedstrijd minder dan de concurrentie op de 12e plaats, een plek waar we niet thuishoren.’

Hoge trainingsopkomst
Inmiddels is Twedo alweer even bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘We hebben vanaf mei ook nog een aantal weken doorgetraind tot aan de zomerstop. De trainingsopkomst is hoog en we hebben inclusief de bekerwedstrijden zeven wedstrijden om weer in het ritme te komen en klaar te zijn voor de start van de competitie.’

Linkerrijtje
Zantingh verwacht een beter seizoen dan het vorige. ‘De selectie is er alleen maar sterker op geworden door de doorstroming van een aantal spelers uit de JO19. We gaan zeker voor een plek in het linkerrijtje en hopen mee te kunnen strijden om een periodetitel voor een plek in de nacompetitie.’

Hechte groep
Volgens de verdediger heeft Twedo alles goed op orde zowel binnen als buiten het veld. ‘We zijn een hechte groep die het in het veld met elkaar moet doen. De spelers uit de 1e en 2e selectie komen vrijwel allemaal uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord, ied\ereen kan het goed met elkaar vinden waardoor de sfeer goed is. We gaan ervoor om dit op het veld om te zetten in goede resultaten.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord