Stefan Kuper: ‘SVBO gaat bovenin meedraaien in 1F’

Jord Anbergen: ‘EMMS heeft heel veel kwaliteit in de selectie!’
20 augustus 2020
Martijn Zantingh: ‘Twedo gaat voor het linkerrijtje’
21 augustus 2020

Stefan Kuper: ‘SVBO gaat bovenin meedraaien in 1F’

Stefan Kuper kijkt uit naar het nieuwe seizoen. (Foto: Stefan Kuper)

Binnen een week weten we hoe het speelschema voor het nieuwe seizoen eruit zal komen te zien. Ondertussen bereiden alle verenigingen zich voor op hopelijk een mooi voetbalseizoen. De eerste oefenwedstrijden zijn al gespeeld en iedereen is er dan ook weer toe om het groene gras te ruiken. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden en kijkt vooruit naar de nieuwe jaargang. Vandaag aan het woord: Stefan Kuper, centrale verdediger van SVBO uit Barger-Oosterveld.

Kuper (29) is al tien jaar onderdeel van de selectie van SVBO. De inwoner van de Emmerwijk Bargeres speelt sinds de c-jeugd voor de geel-zwarten. Sinds 2017 is hij werkzaam op het Makelaarskantoor van zijn ouders (Makelaardij Kuper) en ondertussen is hij bezig om zijn studie tot zelfstandig makelaar af te ronden.

Gemengd gevoel
De verdediger kijkt met een gemengd gevoel terug op het afgelopen seizoen. ‘We deden goed mee bovenin en voordat het coronavirus uitbrak stonden we op een keurige derde plek. We begonnen goed en kwalificeerden ons voor de volgende ronde in de beker. Helaas werden we direct gekoppeld aan ACV uit Assen, op papier een betere tegenstander dan ons. We hebben onze huid duur verkocht, door slechts met 1-2 te verliezen. In de competitie begonnen we ook uitstekend met twee overwinningen achter elkaar, waarin ik ook nog één keer scoorde. Na de winterstop hadden we even een dipje, maar de laatste wedstrijd voor het stilleggen van de competitie werd wel gewonnen tegen GAVC uit Grou. Helaas heb ik deze laatste wedstrijd niet meer mee kunnen spelen vanwege een knieblessure.’

Goede voorbereiding
De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt volgens Kuper tot dusver goed. ‘De gehele selectie is veel aanwezig op de trainingen en inmiddels hebben we het jaarlijkse Orgon-toernooi weer achter de rug. We hebben op dit toernooi onze eerste wedstrijden weer gespeeld en het was fijn om eindelijk weer als team op het veld te staan. Al is het toch weer even wennen na ongeveer vier maanden geen wedstrijden gespeeld te hebben. De bekerwedstrijden staan nu voor de deur en ik denk dat we er klaar voor zijn.’

Goed genoeg
Een voorspelling uitspreken is volgens Kuper lastig. ‘Er is een aantal spelers vertrokken naar andere verenigingen en wij hebben één nieuwe speler toegevoegd aan onze selectie. Ik denk dat de selectie voor volgend seizoen goed genoeg is om in de bovenste helft van de 1e klasse F mee te doen. Hopelijk kunnen we ook nog meedoen om een periode in de competitie en misschien een stunt in de beker zou mooi zijn. Onze trainer (Marc Hegeman) is gelukkig gebleven en hij gaat inmiddels zijn 3e jaar met ons in, dus ik denk dat we goed weten wat we van hem kunnen verwachten en andersom. Over andere teams heb ik geen echte mening, omdat ik voornamelijk naar onszelf kijk en niet weet wat andere teams hebben gedaan qua het aantrekken of verliezen van spelers.’

Veel vrijwilligers
Kuper heeft het naar zijn zin bij SVBO. ‘SVBO is een ontzettend gezellige club met veel vrijwilligers die dag en nacht voor de club klaar staan. Van het kantinepersoneel, schoonmaakploegen tot de jeugdbegeleiding, elke week staan ze er weer voor de club. Voetbal is natuurlijk prioriteit nummer één bij SVBO. Niet alleen de senioren, maar ook de jeugd krijgt veel aandacht. Naast het voetbal wordt een goed feestje natuurlijk ook niet overgeslagen. Dat is ook wel te zien aan het driedaagse jeugdtoernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd met ‘s avonds een grote feesttent waar veel artiesten komen om op te treden. Het leuke aan onze vereniging vind ik dat iedereen welkom is. Het maakt niet uit wat je achtergrond is of waar je vandaan komt. Iedereen wordt geaccepteerd en in z’n waarde gelaten.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord