Jens Bulle: ‘Vv Valthermond gaat vol voor kampioenschap!’

Drenthina wint eerste editie SportBOXX Regio Cup
23 augustus 2020
Samenvatting + interviews GOMOS – Hoogeveen
26 augustus 2020

Jens Bulle: ‘Vv Valthermond gaat vol voor kampioenschap!’

(Foto: Jens Bulle)

De indeling voor de competitie is bekend, het bekerprogramma staat voor de deur en de eerste oefenwedstrijden zijn al gespeeld. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om met selectiespelers vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Vandaag zijn we bij vv Valthermond waar we in gesprek gaan met middenvelder Jens Bulle.

Bulle (21) speelde tot zijn 17e voor Sc. Roswinkel en maakte toen de overstap naar vv Valthermond. Inmiddels speelt hij alweer vier jaar voor de blauwen. De inwoner van Roswinkel zit momenteel in zijn laatste studiejaar commerciële economie op NHL Stenden in Emmen.

Dure punten
Met een gemengd gevoel kijkt Bulle terug op het afgelopen seizoen. ‘We stonden er prima voor met een tweede plek in de competitie. Alleen hebben wij ook veel dure punten laten liggen tegen de onderste ploegen. Daarentegen zou een promotie zonder de competitie uit te spelen niet mijn voorkeur hebben gehad. Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen minder goede wedstrijden met goede wedstrijden afgewisseld. Na een zware blessure aan mijn schouder, heb ik nooit mijn eigen niveau weer gehaald. Daarom heb ik in deze corona periode niet stil gezeten en ben ik fit aan de voorbereiding begonnen. Hierdoor hoop ik dat ik dit seizoen van belangrijke waarde kan zijn voor het team.’

Goed starten
De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt volgens Bulle tot dusver goed. ‘We hebben het ORGON-toernooi gespeeld, en hebben deze week een prima pot op de mat gelegd tegen DZOH met een 3-1 winst. Kijkend naar onze selectie staan we er goed op. En dit met nog een aantal oefen- en bekerwedstrijden voor de boeg denk ik dat we de competitie goed kunnen beginnen.’

Kampioen worden
Vv Valthermond heeft een ruime selectie en is redelijk intact gebleven ten opzichte van vorig seizoen. ‘Vijf talentvolle A spelers zijn doorgeschoven naar het eerste en Daniël Berends is overgekomen van CEC. Kijkend naar onze selectie vind ik dat we dit jaar vol voor het kampioenschap moeten gaan. De selectie, accommodatie en de supporters zijn klaar om een stap omhoog te maken. Kijkend naar de andere teams kijk ik uit naar de wedstrijden tegen Stadskanaal, Nieuw-Buinen, WKE en Rolder Boys Hierin zal ik niet direct kunnen aanwijzen wie gaan strijden om de bovenste plekken.’ 90 jaar
De middenvelder typert zijn VV Valthermond is een ontzettend hechte en gezellige club met veel vrijwilligers die week in week uit bezig zijn met de club. ‘Of het nu gaat om bardiensten, schoonmaken of trainingen geven, de vrijwilligers staan altijd voor de club klaar. Verder zijn erbij thuis/uitwedstrijden altijd veel supporters die ons aanmoedigen naar de overwinning. Dit wordt vaak vervolgd met gezellige feestjes in de kantine! Valthermond bestaat dit jaar 90 jaar. Hopelijk kunnen we dit 90-jarig bestaan een extra kleur geven met een promotie naar de 1e klasse. Wij als selectie gaan er in ieder geval alles aan doen!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord