KSC wint uit bij NKVV en pakt 5e plek Regio Cup (Update fotoverslag)

Weiteveense Boys wint van Erica ’86 en pakt 7e plek Regio Cup
23 augustus 2020
Schoonebeek langs Zwartemeerse Boys en wordt 3e in Regio Cup
23 augustus 2020

KSC wint uit bij NKVV en pakt 5e plek Regio Cup (Update fotoverslag)

Zaterdag 22 augustus werden de laatste wedstrijden van de Sportboxx Regio Cup gespeeld. NKVV mocht zaterdagavond strijden om de 5e plaats tegen KSC. Deze vereniging komt uit in de 4e klasse zondag. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mika Assen.

Als coach van NKVV had Mark Eppinga een last minute afzegging. Verdediger Julian Okken kon door rugklachten niet spelen. De JO19 speler Jon Kroesen kon zo andermaal zijn opwachting maken in het eerste team van NKVV.

Kansrijke wedstrijd voor NKVV…

De wedstrijd begon voortvarend voor de Dalerpeelers. De eerste bal die de diepte in werd gestuurd, Milan Pol had er goed het oog in, was een prooi voor Robin Veldhuis. Aan het einde van zijn sprint bezorgde hij de bal bij Bryan Mol. Een geplaatst schot met enig effect kon door keeper Justin Venema nog net tot corner worden verwerkt.

Die zelfde Venema zou voor KSC goud blijken deze avond. Met enkele sublieme reddingen hield hij zijn team veelvuldig op de been. Zo ook in de 6e minuut. Opnieuw Bryan Mol kon alleen op de vijandelijke goal afstormen. Helaas voor hem stond Venema in de weg die met een stevig blok de opkomende Mol tegenhield. De jonge scheidsrechter zag hier geen overtreding, waar menig speler en supporter de bal op de stip verwachte.

Na een klein kwartier had NKVV opnieuw de mogelijkheid om de score te openen. Verdediger Tom Hilbink combineerde via Robin Veldhuis met een rap één tweetje vanaf middenlijn op de goal af. De sluitpost van KSC redde met de voet.

KSC wist tot dat moment slechts minimaal door te breken. Steeds stond het verdedigend prima bij NKVV. Ook keeper Mike Deuten Speelde hierin een prima rol. Het makke van deze avond lag namens NKVV in het scorend vermogen. Er werden veel kansen gecreëerd waarmee de aanvallers van team Eppinga geen goed vervolg aan gaven. En zo kon KSC eigenlijk tegen de verwachting in op voorsprong komen.

In de 29e minuut was daar dan de eerst echte doelkans voor de mannen uit Schoonoord. Bjorn Philips kon na een prima aanval de bal in de verre hoek schuiven, keeper Deuten kansloos latend. Dit betekende een teleurstellende 0-1 achterstand voor de gastheren.

Toch kon zo`n drie minuten later Robin Veldhuis opnieuw een poging wagen. Zijn schot was hard, maar ook recht op keeper Venema af. Hij kon zodoende vrij simpel redding brengen.

Conclusie na 45 minuten. De aanvallen kwamen van NKVV, maar KSC liet zien hoe een doelkans moet worden omgezet in een goal.

Rust…

Coach Mark Eppinga had zijn team flink toegesproken. Gebaseerd op het spel uit de eerste helft, zag hij zeker kansen om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Veel kansen moesten toch minimaal twee goals kunnen opleveren. Dat liep net even anders. Een kleine tien minuten na de aftrap was daar, net als de eerste goal, opnieuw een treffer voor KSC. Rowan Moes scoorde koppend de 0-2. Bjorn Philips zette aan de rechterkant eerst Jessie Katerberg opzij en kon daarna de bal op maat bij Moes brengen.

Er gebeurde nadien heel veel, maar fatsoenlijk voetbal werd niet geleverd aan de bijna honderd supporters. Sportief gezien was het allemaal binnen de perken, maar het ging er soms stevig bij. Het spel ging alle kanten op en scheidsrechter Assen mocht ondanks zijn jonge leeftijd laten zien dat hij de regels wist te hanteren. Dit deed hij dan ook naar behoren.

Pas in de 63e minuut was daar dan eindelijk weer een aanvallende actie namens NKVV. Aanvaller Veldhuis mocht van buiten de zestien hard uithalen, maar andermaal was het Venema die zijn doel schoon hield door de bal tijdig weg te stompen. Ook een schot van Mitchell van Triest in de 66e minuut was niet doeltreffend. Heerlijk met de buitenkant van zijn rechtervoet haalde hij uit maar ging de bal rakelings over.

Zoals gemeld was de sluitpost van KSC al tijden de gevierde man. Zo ook in minuut zeventig. Jessie Katerberg mocht aan de linkerzijde Jon Kroesen bedienen. Die zag de mee opgekomen Bryan Mol vervolgens op tijd en bezorgde het leer bij hem. Hij droge schot in de korte hoek werd opnieuw geblokt door Venema.

KSC geloofde het verder wel en beperkte zich tot enkele spaarzame uitvallen. Als vierde klasser had het zich verplicht te zullen winnen van NKVV en met de 0-2 op het scorebord leek die missie al voortijdig volbracht.

Toch kwam het in de 78e minuut nog met de schrik vrij. Nadat de keeper te kennen gaf een schot van Patrick Biesbrouck te zullen vangen, dacht collega Moes daar anders over. Zijn poging om de bal hard weg te schieten mislukte en met veel effect tolde de bal richting het lege KSC doel. Met een uiterste inspanning kon Venema de bal net voor de doellijn wegtikken.

Het spel leek gespeeld en NKVV kwam niet verder dan een paar kleine kansen. Het geloof in een overwinning was al een tijdje weg bij de Dalerpeelers en KSC vond het verder wel prima.

Dat de bezoekers toch nog konden scoren vanuit een strafschop, Niek Hilbink zou hands gemaakt hebben, leek een cadeautje. Mike Deuten stopte de pingel van Remco van der Velde bekwaam zodat de 0-2 stand ook de eindstand bleek. NKVV eindigde hierdoor op de 6e plaats, net onder KSC.

Als voorbereiding is trainer Eppinga redelijk tevreden, al zal uit deze laatste wedstrijd weinig positiefs te halen zijn. Wellicht dat een extra focus kan worden gelegd op het maken van doelpunten. Dat kan dan weer van pas komen in de komende bekerwedstrijd. Zaterdag 29 augustus speelt het dan in Coevorden tegen buurman CSVC, aanvang 14:30 uur. Het Sportboxx Regio Cup toernooi zit er op. Namens NKVV bedankt het de commissie voor het organiseren van het toernooi en meld het zich bij deze al aan voor de tweede editie


Tekst: Klaas Veldhuis
Foto’s: Klaas Veldhuis (NKVV) en Wilma Hilhorst (vv KSC)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord