Jasper Hofstede: ‘Drenthina moet bovenin meedraaien’

Aan het woord: Hidde Streutker (HZVV)
26 augustus 2020
Nick van der Sleen: ‘FC Klazienaveen gaat voor Top 3!’
26 augustus 2020

Jasper Hofstede: ‘Drenthina moet bovenin meedraaien’

Afgelopen zaterdag won vv Drenthina de SportBOXX Regio Cup 2020 door in de finale FC Klazienaveen te verslaan met 5-1. Eén van de wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden en gaat met selectiespelers in gesprek om vooruit te kijken richting het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Jasper Hofstede, middenvelder bij vv Drenthina.

Hofstede (26) is alweer acht jaar onderdeel van de selectie. De inwoner van Bargeres is in het dagelijks leven werkzaam als facility medewerker bij Lefier.

Lastig seizoen
‘Het Afgelopen seizoen was natuurlijk heel apart door het vroegtijdig eindigen i.v.m. corona. Het was ook niet het beste seizoen van Drenthina in de afgelopen jaren. Door een winstpartij in de laatste wedstrijd op SV Bedum, de oude club van Robben, eindigden we net boven de streep. Het was voor ons een lastig seizoen, we hadden een smalle selectie en ook nog eens te kampen met enkele blessures. Maar aan de inzet van het team heeft het nooit gelegen. We zijn al jaren een vriendenteam. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als het seizoen was uitgespeeld, we boven de streep geëindigd waren.’

Partijtjes
‘De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt goed. We zijn alweer een aantal weken in training en we zijn blij dat er weer partijtjes en duels uitgevochten mogen worden op de training. Dat is toch iets wat iedereen gemist heeft de afgelopen maanden aangezien dit niet mocht door Corona. Het lekker voetballen en wedstrijden spelen is toch waarom iedereen op voetbal zit.’

Bovenste plekken
Hofstede denkt dat Drenthina er goed voor staat. ‘We hebben een sterke brede selectie met een goede mix van zowel ervaren als jonge spelers. Peter Timmer begint ook alweer aan zijn 3de seizoen en hij kent de spelers dus goed. Ik vind dan ook dat we moeten meedraaien om de bovenste plekken in deze klasse. Ook al is de competitie de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden met goede ploegen die willen voetballen. We spelen in onze competitie dan ook een aantal spannende affiches zoals de wedstrijden tegen DZOH.’

Binding
‘Een gezellige, warme vereniging’, zo typeert Hofstede zijn vereniging. ‘Veel mensen kennen elkaar en hebben binding met club. Deze binding zie je ook terug bij de mensen op de club. Je ziet dat steeds meer jeugd de taken overneemt van de ouderen binnen de vereniging omdat deze natuurlijk ook een dagje ouder worden. Zo hebben we laatst op twee zaterdagen met de eerste en tweede selectie het hele sportpark opgeknapt. Fantastisch om te zien vind ik dat. Onkruid dat verwijderd werd, boarding en de tribunes werden schoongemaakt en noem het maar op. Mooi om te zien dat zoveel jongens van de club daarop afkomen om de club te helpen. Ik denk dat dit de club Drenthina ook wel typeert. We doen het graag me zijn allen. We zijn niet te beroerd om een stapje voor een ander te doen. Dat zie je zowel binnen als buiten het veld terug.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord