Jesper Scherpen: ‘Bovenin meedraaien met Weiteveense Boys’

Willemsoord presenteert twee nieuwe spelers
26 augustus 2020
Samenvatting Hoogeveen zaterdag – De Weide
28 augustus 2020

Jesper Scherpen: ‘Bovenin meedraaien met Weiteveense Boys’

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. Het speelschema is bekend en het bekerprogramma wordt komende week afgewerkt. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om samen met selectiespelers vooruit te kijken richting het nieuwe seizoen. Vandaag zijn we bij Sv Weiteveense Boys waar we in gesprek gaan met Jesper Scherpen.

Scherpen (18) speelt zo’n anderhalf jaar in het eerste elftal van de rood-witten. De middenvelder gaat de opleiding werktuigbouwkunde volgen en in zijn vrije tijd gaat hij er graag op uit met vrienden uit zijn woonplaats Weiteveen.

Zevende plek
‘Als ik terugkijk op het afgelopen seizoen denk ik dat we helaas een onder gemiddeld seizoen hebben gedraaid. We weten namelijk dat we met het team dat we vorig seizoen hadden zeker wel een aantal plekjes hoger hadden kunnen staan. Natuurlijk was er de plotselinge stop van de competitie door COVID-19, maar dat ter zijde. Toen de competitie stopte stonden we op een 7e plek. Gelukkig zijn we bijna zonder enige blessure de zomerstop ingegaan. Tijdens de competitie waren er hier en daar wel wat gevalletjes. Maar dan waren er altijd andere spelers uit de jeugd of andere seniorenelftallen die graag wouden invallen en gewoon goed mee konden doen.’

Doorgetraind
Weiteveense Boys trainde bijna de hele zomer door. Scherpen: ‘Als het goed is hebben we geen zware conditietraining voordat de competitiewedstrijden weer beginnen straks. We hebben op dit moment al drie wedstrijden gespeeld in de SportBOXX Regio Cup. Niet allemaal met het gewenste resultaat, maar wel konden we merken dat we per wedstrijd er weer meer in kwamen, ondanks het klassenverschil ten opzichte van bepaalde teams. Helaas hebben we wel een paar blessures opgelopen in dit toernooi.’

Bovenin meespelen
‘Ik denk dat we aankomend seizoen bovenin zullen meespelen voor promotie. Ons team, dat de laatste jaren in de gemiddelde leeftijd goed is gedaald, begint elkaar steeds beter aan te voelen. En de verjonging van het elftal is nog niet gestopt, omdat er ook dit seizoen weer jeugdspelers mochten aansluiten. Onze trainer Harm Kiers blijft ook dit seizoen nog bij ons aan de lijn staan. De meeste teams in onze competitie zijn we wel bekend mee.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord