Jasper Ruinemans, ‘We gaan voor de top vijf met vv Sleen’

Samenvatting en reacties Hoogeveen zaterdag – VCG
30 augustus 2020
Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – vv Dalen
30 augustus 2020

Jasper Ruinemans, ‘We gaan voor de top vijf met vv Sleen’

Jasper Ruiemans in actie voor vv Sleen. (foto: Jasper Ruinemans)

Vandaag werden de eerste bekerwedstrijden gespeeld. Een onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden en gaat in gesprek met selectiespelers om vooruit te kijken richting het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Jasper Ruinemans, zowel centrale verdediger als spits van vv Sleen.

Ruinemans (30) speelt al veertien jaar in het eerste elftal van vv Sleen. De docent LO is speelt naast voetbal ook tennis en darts. Daarnaast zit hij regelmatig op de mountainbike en loopt hij hard. Samen met zijn vrouw Hester is hij woonachtig in Sleen.

Moeizaam seizoen
Het afgelopen seizoen was het beste in de ogen van Ruinemans. ‘Ik verloor het plezier op de training, geen keepers op training, waardoor scherp trainen vaak niet lukte. Daar begint het toch en dat resulteerde in een hele slechte start. De 3-0 nederlaag tegen DSC’65 was typerend, na deze wedstrijd stonden we 13e na 9 wedstrijden. Dit terwijl we net gedegradeerd waren uit de 3e klasse. Daarna hebben we een goede serie neergezet en deden we volop mee om de 2e periodetitel te winnen. We stonden inmiddels weer 8e met uitzicht op plek 4. Met als beste wedstrijd de uitwedstrijd tegen Gasselternijveen, die we met 1-8 wonnen. Daarna kwam de Corona-crisis.’

Inkeer
Over zijn eigen inzet was Ruinemans niet altijd tevreden. ‘Het plezier verloor ik op de training en ik begon zelfs te twijfelen of ik er niet mee moest stoppen. De laatste twee jaar heb ik weinig plezier gekend door een knieblessure en het tegenvallende vorige seizoen. Gelukkig kwam ik snel tot inkeer, dat voetbal het allerleukste is wat er is en dat je na 13 seizoenen niet zo afscheid wil nemen.’

Top vijf
Sleen nam afscheid van twee sterke spelers (Arjan Goeree en Wouter Eiting), maar daarentegen zijn er ook veel nieuwe spelers gehaald van buitenaf en het tweede opleidingsteam van de zaterdag.         ‘Hierdoor hebben we wel een kwalitatief bredere selectie gekregen en dat kan wel eens onze kracht worden dit seizoen. Veel clubs hebben vaak toch niet een al te brede selectie in de 4e klasse en wij kunnen toch uit +- 20 redelijk gelijkwaardige spelers putten. We hebben een goede mix van jong en oud, maar in de afstemming als team is nog winst te halen. Met het huidige nieuwe jonge trainersduo Esra Philips en Wout Feijen, heb ik daar alle vertrouwen in. Ze werken doelgericht op de trainingen, waar de vonken dan ook vanaf springen. Het plezier is ook helemaal weer terug. Als we die afstemming op orde krijgen in het team, gaan we zeker meedoen om de periodetitels. De top 5 moet het uitgangspunt zijn. Echter is het ook lastig inschatten, omdat er een paar nieuwe teams in onze competitie zitten zoals Buinen, Wacker en Ruinerwold. Ik vind dat KSC kampioenskandidaat nummer 1 is. Voor de rest verwacht ik Schoonebeek en Titan ook bovenin. Maar er zullen altijd verassingen zijn, afhankelijk van blessures bij de verschillende teams. We moeten gewoon vrijuit voetballen en kijken wat van daaruit realistisch is om te behalen.’

Gezelligheid
VV Sleen typeert volgens Ruinemans gezelligheid! ‘In een goede sfeer het beste uit het team halen. De selectie bestaat eigenlijk uit spelers uit verschillende vriendengroepen, die onderling ook goed met elkaar op kunnen schieten. Daar ligt de kracht van de vereniging, maar soms zijn we daardoor ook allemaal iets te lief in het veld omdat het maar gezellig moet blijven. Af en toe moet je gewoon een tik uitdelen in het veld of een slimme overtreding maken.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord