Jurjan Mannes: ‘De lijn van vorig seizoen voortzetten met HHC Hardenberg!’

Sc Roswinkel ruim langs Eext
31 augustus 2020
SVBC weet ook tweede ontmoeting met EHS ’85 niet te winnen
31 augustus 2020

Jurjan Mannes: ‘De lijn van vorig seizoen voortzetten met HHC Hardenberg!’

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De eerste bekerduels zijn gespeeld en het speelschema voor de competitie is bekend. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden om te kijken hoe de verenigingen uit de regio zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Jurjan Mannes, middenvelder van HHC Hardenberg. Voor hen begint 5 september de competitie alweer!

Mannes (28) speelt sinds drie seizoen voor HHC. Daarvoor kwam hij uit voor VUC Den Haag, Oranje Nassau Almelo, FC Twente, Fortuna Sittard, FC Emmen en SC Cambuur Leeuwarden. De inwoner van Wierden werkt voor SciSports, een bedrijf dat voornamelijk professionele voetbalclubs helpt in het scouten van spelers.

Sterk team
HHC stond vorig tweede in de Tweede Divisie toen het seizoen abrupt werd afgebroken. ‘Ik denk dat wij een stabiel seizoen hebben gedraaid waarin wij voornamelijk als team heel sterk hebben gepresteerd. Wij speelden vanuit een goede organisatie, waren moeilijk te verslaan en creëerden vanuit daar de nodige kansen om een wedstrijd naar ons toe te trekken. Door Corona zullen we niet weten waar het zou eindigen, maar zou het in mijn ogen tussen ons, Katwijk en AFC zijn gegaan. Gezien het feit dat zij elkaar onderling nog zouden treffen weet ik zeker dat we anders een spannend slot van de competitie zouden hebben gehad.’
Over zijn eigen inzet is Mannes tevreden. ‘Zowel in het spel als op het scorebord heb ik denk ik van waarde kunnen zijn op het spel en de prestaties van het team.’

Nieuwe technische staf
De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt aardig voor HHC Hardenberg. Mannes: ‘Binnen ons team zijn er weinig mutaties, echter is de complete staf wel nieuw. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe ideeën bij komen en er dus veranderingen worden gevraagd. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige weerstand en kost daarom tijd. Daarnaast hebben een paar jongens wat (kleine) blessures opgelopen, maar vooralsnog zijn deze te overzien.’

Top 5
Mannes verwacht dat HHC voor een plek in de top 5 moeten gaan spelen. ‘Voortbordurend op het spel en de stabiliteit van vorig jaar moet dit zeker haalbaar zijn. Daarnaast door middel van de ideeën van de nieuwe staf hopen we iets extra’s aan ons spel kunnen toevoegen. Het zal echter ook afhangen van de mutaties bij de andere ploegen in de competitie.’

Professionele club
‘HHC Hardenberg is in mijn ogen een club die in heel veel facetten op een professionele club lijkt, maar bewust op heel veel andere facetten echt een amateurclub wil blijven. Daarnaast is HHC een gezellige club, waarin zowel de thuis- als uitwedstrijden druk worden bezocht en, objectief kijkend, er niet veel amateurclubs in Nederland zijn die HHC dit doen.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord