Sc Roswinkel ruim langs Eext

ZZVV pakt overwinning in bekerderby tegen VVAK
31 augustus 2020
Jurjan Mannes: ‘De lijn van vorig seizoen voortzetten met HHC Hardenberg!’
31 augustus 2020

Sc Roswinkel ruim langs Eext

Felicitaties na de derde goal van Roswinkel (foto: Sc. Roswinkel)

In de eerste niet vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen 2020/2021 lieten de spelers van trainer Cor Lubach zich van de goede kant zien.
Sc Roswinkel begon met Ricardo Prins in de goal en in de achterste linie Willem Pagters, Tim Kleinenberg en Stefan Arends.
Het middenveld bestond uit Rowan Meijering, Aaldert van Eck, Dylan Bulle, Niels Neef en Dylon Meijering. Voorin stonden de spitsen Lars Stap en Bart Huizingh.
De zeer aanvallende opstelling was voor de spelers van Eext blijkbaar een grote verrassing want binnen een minuut was het al 1-0 voor sc Roswinkel.   
Lars Stap vond met een goede pass de links voorin prima vrijgelopen en aanspeelbare Rowan Meijering. Rowan kapte een verdediger uit en gaf een prima voorzet op Niels Neef. De keeper van Eext verkeek zich op de scherpe voorzet waardoor Niels vanaf de 5 meter lijn af kon werken.
Kort daarop was het een prima vrije bal van Rowan Meijering die de keeper van de gasten nog net tot corner kon verwerken.
Na een minuut of 15 kon Eext een beetje onder de druk van sc Roswinkel uitkomen.
Dat was deels ook te danken aan de in die fase iets te veel diep gespeelde ballen op de spits van sc Roswinkel, Bart Huizingh, waarbij de diepe ballen niet altijd aankwamen hetgeen resulteerde in balverlies.
Vanuit de achterste linie waren vaak de zijkanten van sc Roswinkel prima aanspeelbaar, wat wel veel balbezit opleverde en van daaruit kon verder worden gevoetbald richting het doel van Eext via goed combinatiespel waarin ook de middenvelders van de thuisclub een prima rol vervulden.
In de fase zo rond de 30e minuut krijgt ook Eext enkele mogelijkheden. Uit een van de goed opgezette aanvallen ontstaat ook een kans maar die wordt niet benut en de bal verdwijnt ver over en naast het doel van de keeper van sc Roswinkel, Ricardo Prins.
Ook een goed genomen corner leverde een vrije kop kans op voor de spits van Eext.
Daarna moet Tim Kleinenberg, ten koste van een overtreding, een op de zijkant doorgebroken speler van Eext een halt toeroepen. Hiervoor kreeg hij van de goed fluitende scheidsrechter Meijer uit Emmen, terecht, de gele kaart getoond.
De keeper van sc Roswinkel moet ook nog een keer ingrijpen op een schuiver in de hoek van een van de spitsen van Eext.
Tussendoor had sc Roswinkel wel meer de bal en was combinerend beter dan de bezoekers omdat heel vaak de vrije man werd gevonden. De ruststand leek op die manier bereikt te worden met een 1-0 stand. In de 44e minuut strafte Dylon Meijering gepruts in de achterhoede van Eext echter prima af. De bal werd heel simpel ingeleverd door een van de verdedigers terwijl de keeper ver voor zijn goal stond. Dat kansje was wel besteed aan Dylon, met een fraaie boogbal over de keeper plaatste hij de bal in het doel van Eext.  Hiermee werd de ruststand bepaald op 2-0.
Overigens een redelijke afspiegeling van het vertoonde spel van beide ploegen.
In de 2e helft kwam Eext beter uit de startblokken. Natuurlijk was de spelers verteld meer druk naar voren te zetten en de spelers van sc Roswinkel het voetballen lastiger te maken. In de 1e 5 minuten van die 2e helft werd er slecht uitverdedigd door de thuisclub. De spitsen van Eext kregen 3 kansen op rij om te scoren. De eerste 2 keer raakten ze de lat en de 3e keer lag de keeper van sc Roswinkel in de weg. De druk van Eext duurde echter niet zolang waarna er 2 teams op het veld stonden die niet veel voor elkaar onder deden.
Zo rond de 10 e minuut van die 2e helft zette een prima spelende Dylan Bulle veel druk op achtereenvolgens 3 spelers van Eext die zodoende geen tijd kregen goed uit te verdedigen.
Een prima voorbeeld van scherp vooruit verdedigen.
De veroverde bal kon worden ingespeeld op de vrij staande Lars Stap die met rechts de bal prima in de verre hoek legde, buiten bereik van de keeper. Dat betekende 3-0.
Willem Pagters kon zo rond de 20e minuut in de 2e helft nog een prima voorzet van rechts afleveren op Lars Stap. Lars kopte echter in vrije positie op zo’n meter of 8 van het doel van Eext naast.
Kasper van der Veer kwam daarna Lars Stap vervangen.
15 minuten voor het einde werd Rowan Meijering door Niels Neef in staat gesteld te scoren. Niels leverde de bal uitstekend af aan de vrij staande Rowan. Op zo’n 10 meter vrij voor de goal raakte Rowan de bal echter niet goed en werd de bal voorlangs het doel van Eext getikt.
Niels werd kort daarop nog gewisseld voor Pascal Prins.
Al met al een prima teamprestatie van sc Roswinkel dat terecht de wedstrijd won. De technische staf en spelers evenals de toeschouwers waren zeer tevreden met het vertoonde spel.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord