SVBC weet ook tweede ontmoeting met EHS ’85 niet te winnen

Jurjan Mannes: ‘De lijn van vorig seizoen voortzetten met HHC Hardenberg!’
31 augustus 2020
Niek Weitering: ‘Uitgaan van eigen kracht en bovenin meedraaien’
1 september 2020

SVBC weet ook tweede ontmoeting met EHS ’85 niet te winnen

Op sportpark Emmerschans stond vanmiddag, voor de tweede keer in 8 dagen, een ontmoeting tussen EHS’85 1 en SVBC 1 op het programma. De vorige ontmoeting, een vriendschappelijke wedstrijd, eindigde in een duidelijke overwinning voor de thuisploeg EHS’85.

De ontmoeting van vanmiddag had duidelijk andere belangen. Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd in het bekertoernooi. 

Voor SVBC stonden dus niet alleen de 3 punten op het spel vanmiddag. Om klokslag 14:00 uur floot scheidsrechter Compagne voor het eerst in Emmerschans.

De wedstrijd begon, misschien wel als verwacht, met iets meer overwicht voor 4e klasser EHS’85. EHS’85 creëerde ook de eerste grote kansen. Maar kon deze niet benutten. EHS’85 kwam ook tot scoren. Alle mensen op sportpark Emmerschans dachten dat de openingstreffer genoteerd kon worden. Alleen scheidrechter Compagne keurde, na overleg met de grensrechter van SVBC, het doelpunt af voor buitenspel. 0-0 was dus nog steeds de stand. SVBC , dat lang de score op 0-0 wist te houden, kon zelf geen echte grote kansen creëren. EHS’85 had duidelijk de betere kansen in de eerste helft en in de 44e minuut konden de supporters van de thuisploeg eindelijk juichen. EHS’85 kreeg een vrije trap op ongeveer 18 meter van het doel van SVBC. Aanvoerder Mark Linneman nam zijn verantwoording en ging achter de bal staan. De bal belandde achter Gerard Holscher en dus kwam EHS’85 op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, EHS’85 was de beter ploeg. SVBC kon in de tweede helft geen bot meer breken en EHS’85 bleef maar grote kansen creëren. Door goed keeperswerk van Holscher bleef de stand lang 1-0. Maar in de 65e minuut werd de stand op 2-0 gebracht door Sammy Germal Tagli. Scheidsrechter Compagne, die een prima wedstrijd floot, moest nog een gele kaart tonen aan de aanvoerder van SVBC, Lingenaar. En na iets meer dan 90 minuten floot scheidsrechter Compagne voor het einde van de wedstrijd.

De einduitslag was 2-0 voor thuisploeg EHS’85.

Voor beide ploegen is er nog werk te verrichten om klaar te zijn voor de competitie.

SVBC speelt volgende week de enige thuiswedstrijd in de bekerpoule tegen VIOS (O) en EHS’85 speelt uit in en tegen ZANDPOL. In de poule van SVBC speelden vanmiddag ook VIOS (O) en ZANDPOL tegen elkaar en de uitslag van die wedstrijd was 3-1 in het voordeel van ZANDPOL.

Tussen de bekerwedstrijden door speelt SVBC nog een vriendschappelijk wedstrijd tegen 4e klasser SV MUSSEL. Verdere informatie over deze wedstrijd volgt nog.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord