ZZVV pakt overwinning in bekerderby tegen VVAK

Westerwolde boekt degelijke bekerzege op Veelerveen
30 augustus 2020
Sc Roswinkel ruim langs Eext
31 augustus 2020

ZZVV pakt overwinning in bekerderby tegen VVAK

KERKENVELD – ZZVV heeft in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen een 3-1 overwinning geboekt op VVAK. Na een eerste helft vol fouten en kansen stond de ploeg op een 2-1 voorsprong, na rust was het iets rustiger voor de doelen en scoorde ZZVV nog één keer.

Met aan beide kanten wat nieuwe en oude bekende namen op het veld traden beide ploegen uit De Wolden aan in Kerkenveld. Dit op verzoek van de ploeg die op papier thuis speelde, ZZVV. Die ploeg begon de wedstrijd ook sterk en al binnen een minuut kreeg het twee aardige kansen om de score te openen, de grootste voor de teruggekeerde Sander Hartman, maar hij kreeg de bal niet langs Tim Stille die zich nog vaker zou onderscheiden in de wedstrijd.

Nadat ook Janou van Veen een grote kans niet benutte was het aan de overkant wel meteen raak. Jelle Verburg kon nog redden brengen op een schot uit de tweede lijn maar zag Marc Padding wel de rebound benutten en de vijfdeklasser verrassend op voorsprong zetten. De kansen bleven aan beide kanten makkelijk komen. Een pegel van Van Veen werd gekeerd door Stille en een schot van Dyon Bruins aan de andere kant was een prooi voor Verburg.

Halverwege de eerste helft was het eindelijk raak voor ZZVV. Een vlotte aanval over de rechterkant werd goed klaargelegd door Marco Kikkert waarna de instormende Tom Leerdam de bal keurig binnen schoot. Amper vijf minuten na de gelijkmaker nam ZZVV meteen de wedstrijd over na een foutje achterin bij VVAK. Janou van Veen profiteerde, omspeelde de doelman en schoof de bal keurig tussen de palen.

De kansen waren nog lang niet op, ondanks het af en toe slordige spel aan beide kanten. Van Veen miste nog een keer voor een zo goed als leeg doel en namens de uitspelende thuisploeg was Erik Sieders gevaarlijk maar doelpunten waren er niet meer te bewonderen op het zonnige sportpark Zandmeer.

Na de kop thee en de nodige wissels begon de tweede helft die nog een stukje slordiger was dan het eerste bedrijf. Kansen waren er nog wel te bespeuren, maar wel in mindere mate. Gescoord werd er nog maar één keer. Na een dik kwartier ging nieuweling Dave Padding in de as een combinatie aan en net voor hij af leek te kunnen ronden werkte Remco Benjamins de bal achter zijn eigen doelman.

Door de zege lijkt ZZVV, net als vorig jaar, samen met SC Rouveen te moeten strijden voor een plekje in de knock-outfase van het bekertoernooi. De ploeg uit Overijssel won met 4-0 van Tiendeveen, de volgende tegenstander van ZZVV.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord