Niek Weitering: ‘Uitgaan van eigen kracht en bovenin meedraaien’

SVBC weet ook tweede ontmoeting met EHS ’85 niet te winnen
31 augustus 2020
Noortje Vos: ‘Vrouwen FC Klazienaveen gaan voor minimaal plek 5’
1 september 2020

Niek Weitering: ‘Uitgaan van eigen kracht en bovenin meedraaien’

Met het nieuwe seizoen voor de deur doet FC12 Magazine een rondje langs de velden om vooruit te kijken met selectiespelers. Vandaag zijn we te gast bij vv Schoonebeek waar we in gesprek gaan met Niek Weitering, verdedigende middenvelder van de groen-roden uit Nieuw-Schoonebeek.

Weitering (23) speelt vanaf zijn 17e in het eerste elftal van het grensdorp. De inwoner van Nieuw-Schoonebeek is werkzaam bij Drentea kantoormeubelen in Emmen.

Trots
‘Afgelopen seizoen draaiden wij lekker mee in het bovenste rijtje en hadden we zelfs de 2e periode in handen’, aldus Weitering. ‘We stonden bovenaan, maar wel gelijk qua puntenaantal, maar hadden een wedstrijd minder gespeeld. Jammer genoeg werd het seizoen abrupt beëindigd door het coronavirus. Ik denk dat we, kijkend naar vorig seizoen, trots op elkaar mogen zijn omdat het gewoon goed is verlopen. Nu is het zaak om op basis hiervan het nieuwe seizoen verder te gaan waar we zijn gebleven.’

Regio Cup
De voorbereiding verloopt goed volgens Weitering. ‘We zijn al vroeg begonnen met trainen en hebben een aantal leuke wedstrijd achter de rug om de SportBOXX Regio Cup. Hierin zijn we derde geworden.

Eigen kracht
‘Onze selectie is jong en we hebben enkele jeugdspelers aan de selectie toegevoegd. Jan Willem Wubkes is teruggekomen na een avontuur bij SC Erica en Dion Hoogeboom is vanaf SVBO overgestapt. Dat maakt onze selectie sterk zodat trainer Jorden Abel genoeg keuze heeft om een goed team op het veld te zetten. Wij kijken niet naar andere teams maar gaan uit van onze eigen sterkte en hopen net als vorig seizoen weer bovenin mee te draaien en vol voor de periode te gaan.’

Op de vraag hoe Weitering zijn vereniging ziet is hij kort en duidelijk: ‘VV Schoonebeek staat voor gezelligheid. Een echte dorpsclub waar we trots op kunnen zijn.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord