Noortje Vos: ‘Vrouwen FC Klazienaveen gaan voor minimaal plek 5’

Niek Weitering: ‘Uitgaan van eigen kracht en bovenin meedraaien’
1 september 2020
Scheidsrechters lopen warm op training FC Emmen-coach Dick Lukkien
3 september 2020

Noortje Vos: ‘Vrouwen FC Klazienaveen gaan voor minimaal plek 5’

Noortje Vos kijkt uit naar het nieuwe seizoen. (Foto: FC Klazienaveen)


Het vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in Nederland. Ook hierin is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in volle gang. FC12 Magazine doet een rondje langs de velden en gaat in gesprek met selectiespelers. Vandaag zijn we te gast bij de vrouwen van FC Klazienaveen waar we Noortje Vos spreken. Middenvelder van het vrouwenteam.

Noortje Vos (18) speelt al vanaf haar 7e voetbal. Ze begon bij de jeugd van KZC ’08 tussen de jongens. Op haar 14e scheurde ze haar voorste kruisband. Na lang revalideren is ze uiteindelijk weer begonnen bij de vrouwen 1. ‘In het begin even wennen, maar wel enorm leuk’, zo vertelt ze. Ze volgt momenteel het laatste jaar van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op het Drenthe College in Emmen.

Goede start
‘We zijn in seizoen 2018-2019 kampioen geworden en gepromoveerd naar de derde klasse. We begonnen goed in die competitie, hebben veel wedstrijden gewonnen en stonden na een paar wedstrijden zelfs op de derde plek. De wedstrijden die volgden, gingen eigenlijk een beetje het tegenovergestelde. Het lukte allemaal net niet. We verloren een paar wedstrijden achter elkaar en zakten af naar de 8e plek. Het is jammer dat we het seizoen niet konden afmaken. Desondanks zijn we blij dat we dit seizoen gewoon weer in de derde klasse mogen voetballen.’

Goede voorbereiding
De voorbereiding verloopt goed volgens Noortje. ‘We zijn al een aantal weken hard aan het trainen en hebben al een paar oefenwedstrijden gespeeld in een door onszelf georganiseerd toernooi.
Daarnaast heb ik tijdens de periode dat we niet konden trainen wel voor mezelf getraind. Samen met een teamgenootje ben ik bijvoorbeeld veel gaan hardlopen. Met mijn conditie zit het dus wel goed. Als team hebben we er weer zin in, we zijn gemotiveerd om goed te starten in het nieuwe seizoen’.

Plek 4 of 5

‘Mijn verwachtingen voor volgend seizoen zijn dat we net zo beginnen als in het vorig seizoen. Natuurlijk zijn onze tegenstanders in de derde klasse ook meer van niveau, maar volgens mij moeten we toch mee kunnen doen voor de 4e of 5e plek.  We hebben een paar nieuwe speelsters erbij, die nu al waardevol zijn. Onze trainer, Jan van der Zee, blijft ons trainen, daar ben ik erg blij mee.’

Stappen maken

‘Als ik aan onze vereniging, FC Klazienaveen, denk, denk ik aan gezelligheid. Elk jaar hebben we wel een paar leuke feestjes en dat vind ik ook wel belangrijk; plezier hebben met elkaar. Natuurlijk is dat niet het allerbelangrijkste. En nu, in Coronatijd, al helemaal niet mogelijk. Ook zie je dat teams stappen willen maken. Zoals onze mannen van ZA-1. In het jaar dat wij promoveerden naar de 3e klasse, degradeerden zij juist naar de 3e klasse. Zij gaan dit jaar natuurlijk voor het bovenste rijtje en uiteindelijk promoveren. We hopen natuurlijk met z’n allen dat het hen gaat lukken. Dan is er weer een goede reden om een feestje te vieren met elkaar!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord