Doelpuntrijk gelijkspel Mariënberg!

Scheidsrechters lopen warm op training FC Emmen-coach Dick Lukkien
3 september 2020
Samenvatting en reacties SCN – Hoogeveen zaterdag
6 september 2020

Doelpuntrijk gelijkspel Mariënberg!

De thuisploeg leek op een bekeroverwinning af te stevenen.
Twintig minuten voor tijd stond het nog 4-2 voor het elftal van trainer Niels van ’t Hoog

tegen tien man van SVV’91.
Een speler kon vroegtijdig douchen na herhaaldelijk commentaar op de leiding en zag hierdoor zijn tweede gele kaart.

Echter gaven de gasten uit Enschede niet op.
Verkleinden middels een strafschop de stand tot 4-3 en nadat ook Mariënberg met tien man kwam te staan, Berry Lenters viel uit met een blessure en er was geen veldspeler meer voorhanden, maakte de Surinaamse VoetbalVereniging vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker….(4-4)

Eentje die al enige tijd in de lucht hing.

Jammer genoeg konden de Westerparkbewoners een veilige marge van twee doelpunten niet over de streep trekken. Het zij zo…

Goede momenten werden afgewisseld met mindere….

Duidelijk werd in de eerste officiële wedstrijd na zes maanden op het Westerpark dat Mariënberg nog naar de juiste vorm moet toe groeien.

In het eerste half uur gebeurde er niet veel, het was veel aftasten aan beide kanten van het speelveld.

Mariënberg kwam enigszins gelukkig op een voorsprong. Een vrije trap van André Plaggenmars werd van richting veranderd maar wel tot de 1-0 gepromoveerd.

Lang kon men er niet van genieten. Amper twee minuten later lag de gelijkmaker al tegen de touwen, eveneens uit een vrije trap.

Deze belandde eerst in de muur maar in de rebound werd er hard en droog de gelijkmaker binnen geschoten.

Nu ging het snel…Want notabene in de eerste beste tegenaanval van de roodzwarten stond men alweer aan de goede kant van de score. Wesley Willems rondde een voorzet van Rolf Hofsink perfect af (2-1).

Amper een minuut later schoof de nummer 7 van SVV’91 de bal onder Thijs Altena door en hielp zijn ploeg weer langszij Mariënberg (2-2).

Rolf Hofsink leek de 3-2 op de schoen te hebben maar een uitstekende save van de keeper van SVV’91 v oorkwam dit. Niet veel later moest hij ook zijn meerdere erkennen in wederom Willems die wederom op aangeven van Rolf ditmaal de 3-2 binnenknalde.

Met deze voorsprong werd er ook gerust.

Na een klein kwartiertje in de tweede helft maakte Rolf Hofsink fraai de 4-2. Hij stifte de bal over de keeper en verdediger heen….

Toen stond SVV’91 al met tien man echter kon Mariënberg niet verder uitlopen en werd SVV’91 toch nog enkele keren gevaarlijk. Een domme overtreding in de zestien leverde SVV de strafschop op die feilloos werd binnengeschoten….

SVV mocht zich met het uiteindelijke 4-4 gelijke spel de morele winnaar noemen echter stond ook dit bekerduel in het tekenen van vooral oefenen, de voorbereiding duzz en over hoe dingen straks beslist anders moeten en ook wel zal gaan.

Komende week de laatste test voordat op zaterdag 19 september de competitie losbarst….

Dan wacht in Hengelo om 15.15 uur het derde en hoogstwaarschijnlijk laatste bekerduel van dit seizoen tegen de heren van Tubantia….

Voor nu, een prettig weekend.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord