Strijdlustig SVBC wint van VIOS (O)

ZZVV rolt Tiendeveen op
7 september 2020
Weekend van het amateurvoetbal 10 & 11 oktober 2020
7 september 2020

Strijdlustig SVBC wint van VIOS (O)

Op sportpark ‘t Compas stond vandaag de eerste officiële wedstrijd op het programma. SVBC neemt het vandaag in het bekertoernooi op tegen 4e klasser VIO (O). VIOS (O) liep vorig weekend stuk op VV ZANDPOL en verloor met 3-1. SVBC verloor vorig weekend ook de eerste wedstrijd in het bekertoernooi. Het verloor met 2-0 van EHS’85. SVBC kent goede herinneringen aan de wedstrijd tegen VIOS (O). Voor dat moment moeten we 9 jaar terug in de tijd, het seizoen 2010/2011. Op 2e pinksterdag 2011 wist SVBC met 2-1 te winnen en verzekerde zich van de titel in de 5e klasse.

Op een regenachtige middag floot scheidsrechter Assen om 14:00 voor het begin van de wedstrijd. Het was een open wedstrijd en beide ploegen konden in de beginfase van de wedstrijd geen grote kansen creëren. VIOS (O) kon in de eerste helft wel kleine kansjes creëren, maar het kwam niet tot scoren. SVBC groeide langzaam in de wedstrijd en had ook iets meer balbezit in de eerste helft. In de 29e minuut had Niels Bos de bal. Bos wilde een teamgenoot bereiken maar zag een speler van VIOS (O) over het hoofd. Deze speler kon alleen door lopen naar het doel van Maikel Lasker en tekende aan voor de openingstreffer. 0-1. 

SVBC kwam deze klap snel te boven. In de eerstvolgende aanval scoorde Sander van Essen de gelijkmaker. 1-1. SVBC was na de gelijkmaker weer een stuk scherper dan VIOS (O), en enkel 2 minuten later kon Tim Funke helemaal alleen door lopen op de keeper van VIOS (O). Helaas kwam de keeper, die in de eerste helft een aantal belangrijke reddingen had verricht, als winnaar uit de strijd.  1-1 was dus de eindstand van de eerste helft.

In de tweede helft werden de bezoekers iets beter en hadden de betere kansen. SVBC bleef strijdlustig en het was dan ook de ploeg van trainer Katoen die op een 2-1 voorsprong. In de 60e minuut veroverde invaller Jorn Ahlers de bal op eigen helft. Ahlers schoot de bal opportunistisch naar voren. De verdediging van VIOS (O) was niet op verdacht op deze bal en Tim Funke zag dat de bal bij hem in de voeten terecht zou komen en Funke kwam oog in oog met de keeper van VIOS (O) te staan. Funke bleef nu wel koelbloedig en schoot de bal in het doel. 2-1. Een prachtig doelpunt, met name de assist.  SVBC zag nu kans om de wedstrijd in het slot te gooien en was driftig op zoek naar nog een doelpunt. Met nog een kwartier op de klok speelde Ahlers de verdediging van VIOS (O) dol en hij werd in het strafschopgebied onderuit geschopt en de gevolgen voor Ahlers waren groot. Ahlers raakte geblesseerd en hierdoor kon hij de wedstrijd niet uitvoetballen. Wat nog resteerde was de strafschop. Stan Bijl ging achter de bal staan. De ultieme kans om de wedstrijd in  het slot te gooien. Maar de eerder genoemde keeper ging er met de heldenrol van door en stopte de strafschop. 

SVBC moest nu alles geven om dat laatste kwartier zonder kleerscheuren door te komen. Aan geluk mag SVBC niet klagen want VIOS (O) kreeg nog behoorlijk wat kansen maar deze werden niet benut.

En dus wint SvBC de eerste officiële  thuiswedstrijd van 2020 met 2-1 van VIOS (O).

De andere wedstrijd in de poule die vanmiddag gespeeld is was tussen VV ZANDPOL en EHS’85. EHS’85 won deze wedstrijd met 10-1.

Volgend weekend wordt de laatste bekerwedstrijd van de poule gespeeld.

SVBC neemt het in Zandpol op tegen de plaatselijke VV.  SVBC speelt tussen de bekerwedstrijden door nog een oefenwedstrijd tegen NKVV

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord