Weekend van het amateurvoetbal 10 & 11 oktober 2020

Strijdlustig SVBC wint van VIOS (O)
7 september 2020
VV Hoogeveen ontvangt lokale certificering KNVB voor jeugdopleiding
13 september 2020

Weekend van het amateurvoetbal 10 & 11 oktober 2020

FC12 Magazine slaat handen ineen met Tag der Amateure, Non League Day en Vrai Foot Day.

Sinds 2010 staat Engeland aan het begin van het voetbalseizoen stil bij ‘Non League Day’. De dag dat het amateurvoetbal een podium krijgt. Voetballiefhebbers in het hele land worden gevraagd om massaal op bezoek te gaan bij een amateurvereniging bij hen in de buurt.

Bijna alle amateurverenigingen maken gebruik van vrijwilligers. Bardiensten, onderhoudsploegen, (jeugd) leiders en trainers, bestuursleden, koffiedames en nog veel meer functies kunnen niet zonder de inzet van deze mensen. In Engeland worden vrijwilligers op juist deze dag in het zonnetje gezet en wordt het amateurvoetbal op ‘Non League Day’ grandioos bezocht! Inmiddels hebben Frankrijk, Spanje en Duitsland dit initiatief ook opgepakt. De volgende stap is Nederland!

Door de lage en realistische entreeprijzen, mooie staan- of zitplekken langs het veld zou het geweldig zijn dat iedereen op 10 of 11 oktober ook in Nederland massaal de amateurvelden opzoekt. Gezellig met het hele gezin langs de lijn bij een vereniging in de buurt. Socializen met bekenden onder het genot van een bakje koffie of een goudgele rakker.

In januari 2020 zijn wij de samenwerking aangegaan met onze Duitse (11 Freunde), Franse (Vrai Foot Day) en Engelse (Non League Day) vrienden die zich aldaar richten op het amateurvoetbal. Inmiddels zijn de gesprekken opgestart met de Europese Commissie om een Europese dag in te plannen voor het amateurvoetbal. De bedoeling is dat we hierin gaan optrekken met alle landen in Europa.

Onze vraag aan alle voetbalverenigingen in Nederland: Doe mee aan dit initiatief en steun ‘Het weekend van het amateurvoetbal’. Stuur leuke acties en foto’s van deze dagen naar info@fc12.nl 10 en 11 oktober 2020,

‘Het weekend van het amateurvoetbal’
Samen maken we het amateurvoetbal in Nederland groot!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord