ZZVV rolt Tiendeveen op

Fotoverslag: KSC nipt langs Twedo
7 september 2020
Strijdlustig SVBC wint van VIOS (O)
7 september 2020

ZZVV rolt Tiendeveen op

Foto: Aljan Wassens

ZZVV heeft ook de tweede bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Binnen een kwartier had het de punten eigenlijk al binnen, het stond immers al met 4-0 voor. Na negentig minuten was de marge vergroot naar 12-1. Daardoor heeft ZZVV in de laatste bekerwedstrijd tegen Rouveen genoeg aan een gelijkspel om door te bekeren.

Een lekkere grasmat, een zonnetje en een windje over het veld. Heerlijke omstandigheden voor een potje voetbal op de zaterdagmiddag. Dat dachten de mannen van trainer Herman Schonewille blijkbaar ook want het wervelde in de eerste minuten langs Tiendeveen. Na amper twee minuten werd de ban al gebroken toen Janou van Veen een te korte terugspeelbal oppikte en doelman Sander Lubbers verschalkte.

Ook vijf minuten later profiteerde ZZVV van een te korte terugspeelbal en ditmaal was het Jovanni van Dijk die mocht scoren. Snel daarna gooide ZZVV de wedstrijd al in het slot. Eerst benutte Joël Huiskes een strafschop en Van Veen maakte ook al snel zijn tweede van de middag door de keeper te omspelen en de bal tegen de touwen te schieten. Er waren nog maar twaalf minuten gespeeld en de wedstrijd was gespeeld.

De effectiviteit van het eerste kwartier liet de ploeg in het kwartier dat volgde even in de steek. Kansen waren er nog wel maar het net vinden lukte even niet meer. Dat gebeurde pas weer tien minuten voor het rustsignaal. Wel volgden de doelpunten elkaar toen weer snel op. Sander Hartman scoorde eerst met een van richting veranderd schot en schoot nog geen twee minuten later via de binnenkant van de paal zijn tweede binnen. Het slotakkoord van het eerste bedrijf was voor Wouter Marinus. De middenvelder versierde zelf een vrije trap op een meter of twintig van het doel en mikte keurig raak in de rechterbenedenhoek.

Ook na de rust bleef de drang om te scoren aanwezig bij de gasten uit Zuidwolde. Al binnen een minuut lag de achtste treffer van de middag achter Lubbers, Van Dijk was attent zoals een spits hoort te zijn en maakte door een rebound te benutten zijn tweede van de middag. Nadat de mannen met wat pijntjes werden gewisseld kwam er na een kwartiertje spelen een volgende naam op het scoreformulier. Net als tegen VVAK was middenvelder Tom Leerdam goed doorgelopen richting de zestien waarna hij voor de negende Zuidwoldiger treffer van de middag zorgde.

De dubbele cijfers werden al vroeg gehaald want toen invaller Jarno van den Boomen na een goed uur spelen werd neergehaald binnen de zestien mocht Huiskes wederom vanaf elf meter aanleggen. Net als bij zijn eerste poging was Lubbers kansloos, 0-10. Een eretreffer zou er nog wel volgen toen Ruthger Gort doorbrak namens de thuisploeg en met een fraaie lob Jelle Verburg kansloos liet. De wedstrijd leek daarna wat dood te bloeden maar in de slotminuten verdubbelde Van Dijk zijn productie van de middag nog eens. Met twee echte spitsengoals, een intikker en een kopbal in de rebound na een pegel van Van Veen tegen de lat, zette hij de eindstand op 1-12.

Volgende week treft ZZVV op het eigen Woltingeslag SC Rouveen. Beide ploegen gaan uitmaken wie nog een rondje verder bekert. Door het doelsaldo zal ZZVV in die wedstrijd genoeg hebben aan een gelijkspel. De mannen uit Overijssel zullen moeten winnen. Graag tot dan!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord