Mariënberg sluit bekeravontuur af met gelijkspel

Raptim en ING verlengen sponsorcontract en gaan voor groei in vrouwenvoetbal
13 september 2020
Samenvatting en reacties Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld
13 september 2020

Mariënberg sluit bekeravontuur af met gelijkspel

Zijn wij klaar voor de seizoensouverture tegen Banthum, volgende week?
Komt de onvervalste kanaalderby tegen de club VKV niet te vroeg ….??Vragen waarop de antwoorden sowieso zaterdag 19 september zullen volgen.

Rond de klok van half vijf weten wij dan vast meer, wat ik oe brom! Want afgaande op de voorbereiding en de daaraan gekoppelde oefen/bekerwedstrijden moet ik u helaas voor dit moment het (verlossende) antwoord schuldig blijven. Om de doodeenvoudige reden dat uw razende reporter tevens niet de kennis en wijsheid in pacht heeft. Het was niet goed maar het was ook niet slecht. Maar of het voldoende is tegen Banthum, of we nu na al die jaren wel weer eens weten te winnen in de onvervalste klassieker, the battle of the farmers, is vooralsnog een groot vraagteken.

Uit betrouwbare bron vernam ik wel dat de voorbereiding van de groenwitten ook niet eentje was waar je de loftrompet boven het kanaal zou uitsteken. Kortom, het spel is weer op de wagen, de bal rolt eindelijk weer na zes voetbalvrije maanden.

De beste stuurlui zijn weer teruggekeerd aan de wal. Het koffiedik kijken kan beginnen, eveneens het vooruitblikken, het analyseren van een wedstrijd tot st. juttemis en weet ik wat niet meer…. De laatste beker(oefen)wedstrijd speelde het ensemble van trainer Niels van ’t Hoog in Hengelo. Gastheer was de zaterdagtak van de Hengelose VoetbalVereniging Tubantia.

Is het glas nu halfvol of halfleeg. Ik opteer voor de eerste optie….De eerste helft was niet goed. De tweede helft werd er beter gevoetbal en zat er meer pit in bij de Westerparkbewoners. Wel was de eerste beste mogelijkheid voor de bezoekers. Echter toonde de keeper van Tubantia zich de meerdere in een venijnig schot van, volgens mij, Dennis van der Veen.

Tubantia kwam een beetje goedkoop op voorsprong in de 17e minuut. Een bal van ruim twintig meter dwarrelde mede door een zuchtje wind achter Thijs Altena… De stuurlui aan de wal beslisten eendrachtig in koor dat eigenlijk zo’n bal er niet in had gemogen… Veel dadendrang konden wij er niet tegenover stellen. Het bleef een beetje aanmodderen, zover dat mogelijk is op een kunstgrasveld. Vlak voor rust belandde een schot uit de tweede lijn van Mariënberg nog op de bovenkant van het houtwerk, dat had een beter lot verdiend.

Na rust bleef het bekerduel een beetje voortkabbelen. De najaarszon scheen hier ook hoog aan de Hengelose hemel…De eerste 25 minuten van het tweede bedrijf had ook schriftelijk af gedaan kunnen worden. Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart. De irritaties dreven langzaam boven. De scheids gaf een paar keer makkelijk de gele prent aan enkele spelers van Tubantia….Maar de beste kans was wederom voorbehouden aan de thuisploeg. Nu reageerde Thijs Altena wel zoals het moest. Hij ranselde stijlvol de zekere 2-0 uit zijn kooi. Dat was mooi om te zien. In de 88e minuut soleerde de beste man aan de kant van de Mainbargers, Wesley Willems, opnieuw in zijn eentje solo door de defensie. Hij werd licht getoucheerd door de aanvoerder maar de arbiter van dienst wees resoluut naar de stip. De aanvoerder ontving zijn tweede gele kaart en kon voortijdig douchen. Rolf Hofsink wist wel raad met het buitenkansje want de gegeven strafschop was een kadootje. Hij stuurde de doelman naar de verkeerde hoek en tekende voor de niet verdiende gelijkmaker… Niet veel later was de wedstrijd eentje voor de geschiedenisboeken.

Tja, de vraag blijft staan. Is Mariënberg klaar voor de start van de nieuwe competitie. Ik neig te zeggen van wel….Genoeg eergevoel in onze don…euh…afgetrainde lichamen… Tegen Banthum kunnen we hopelijk altijd dat beetje meer brengen zodat wij Hakkers en consorten na jaren naast de pot te hebben gepiest nu wel vol kunnen raken met een mooie nederlaag. Wees een echte vent! Vrijdagavond vroeg naar bed en speel de pannen van het dak tegen die club vijf kilometer verderop. In ieder geval niet verliezen. Een goed begin is het halve werk.

Alle cliché’s kun je erop loslaten maar vanaf zaterdag 19 september tellen geen excuses meer…

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord