Pesse vrouwen 1 bekert door

Samenvatting en reacties Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld
13 september 2020
Samenvatting en reacties Hoogeveen – Be Quick 1887
13 september 2020

Pesse vrouwen 1 bekert door

Voor Pesse vrouwen 1 stond zaterdagmiddag haar derde en tevens laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi op het programma. In Zuidwolde speelde het tegen JVZ vrouwen 1 dat na twee wedstrijden met 6 punten bovenaan in de poule stond met twee punten meer dan Pesse. Kortom, er moest gewonnen worden om verder te bekeren.

Doordat een aantal speelsters nog niet fit waren, kregen we versterking van Kim Maandag en Elise Eshuis, die beiden in de tweede helft verdienstelijk invielen.

Pesse moest wennen aan het speelveld en bleek in de eerste minuut nog niet scherp te zijn, waardoor het al binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aankeek. Daarna kwam Pesse meer in de wedstrijd en kreeg het kansen op de gelijkmaker, maar de doelvrouw van JVZ wist een snelle gelijkmaker te voorkomen.

Na bijna twintig minuten spelen viel alsnog de verdiende gelijkmaker. Na een aanval over rechts en een assist van Janke schoot Danitsja vanaf randje zestien bekeken raak: 1-1. Pesse bleef sterker en scoorde via Rolinda ook al snel de verdiende 1-2. Daarna controleerde Pesse de wedstrijd en kreeg het mogelijkheden op meer, maar bij een tegenaanval moest het een kwartier voor rust via een rake schuiver in de verre hoek de 2-2 incasseren. Beide teams hadden in het restant van de eerste helft nog doelpogingen, maar het bleef 2-2.

Pesse begon goed aan de tweede helft, maar wist zichzelf niet te belonen. Tegenstander JVZ kwam af en toe gevaarlijk opzetten, maar grote kansen gaf Pesse niet weg. Uiteindelijk duurde het tot een kwartier voor tijd dat Danitsja met een schot over de keepster voor de 2-3 zorgde. Een paar minuten gooide Janine met een doelpunt uit een hoekschop de wedstrijd op slot: 2-4. Pesse maakte het zichzelf echter in de slotfase onnodig moeilijk door JVZ terug in de wedstrijd te laten komen: 3-4. Uiteindelijk voorkwam Susanne met een goede redding op afstandsschot nog de gelijkmaker, waarna  de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal floot.

Door deze overwinning is Pesse groepswinnaar geworden met 7 punten, waardoor het door is in de beker. Daarnaast kan het volgende week met een goed gevoel starten aan de competitie. Dan speelt het om 13.30 uur uit in Dedemsvaart tegen JVC Dedemsvaart vrouwen 1.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord