Column Bertjan Smit: Arjen

Regio Cup tweede elftallen maandag van start
15 september 2020
SVBC zet in laatste bekerwedstrijd grote uitslag neer
16 september 2020

Column Bertjan Smit: Arjen

In het stadion zaten zelfs meer toeschouwers dan tijdens vele wedstrijden van afgelopen seizoen. De zoon des huizes was weer terug. De Verlosser van Groningen keerde terug. Daar wou iedereen bij aanwezig zijn. Bommen Berend 2.0 zou de ommekeer zijn voor Groningen. Pe en Rinus’ versie van het Grunnings volkslied zou regelmatig te horen zijn was de verwachting. Zijn naam werd luid bejubeld bij het omroepen van de opstelling. Ik vroeg mij maar één ding af: hoe lang houd hij het vol?. De verslaggever van dienst sprak over maximaal één helft. Om zuinig met hem te zijn. Het duurde iets meer dan 28 minuten en toen was het sprookje van Arjen en zijn FC al weer voorbij. Heel vlug trok hij het shirt en aanvoerdersband van zich af en zat al zijn fietsie richting Bedum terwijl vrouw en kinderen nog bij de Maybach stonden te wachten. Het was te verwachten en het was dus wachten op wanneer. Het gebeurde dus al snel. Zonder een stempel op de ploeg te hebben gedrukt. Dat kan ook niet. Daarvoor was PSV veel en veel beter of anders gezegd Arjen’s ploeg is uitermate zwak. Het zal dan ook heel moeilijk worden om met Arjen een goed geheel te vormen. Zeker gezien de weinige keren dat hij nog gaat spelen. Trainen zal hij weinig, spelen nog minder. Voor beide partijen is het de verkeerde keuze geweest. Ook al krijgt Arjen er een UWV-uitkering voor het is vooral zonde van de tijd die supporters er voor namen en willen nemen om hem te komen zien. Hij gaat het verschil niet maken en dat is misschien jammer, maar voor de gezondheid van de altijd al blessuregevoelige Robben rest eigenlijk maar één beslissing: stoppen. Het heeft ook één voordeel Arjen: hoef jij je niet meer ergeren aan de Padt keeperskunsten. Die interesse van Emmen ooit voor hem moet toch wel op 1 april zijn uitgesproken. 

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord