DVC’59 gelijk tegen sc Roswinkel

ZZVV bekert door na zege op Rouveen
15 september 2020
SCD ’83 delft het onderspit tegen Hatto-Heim
15 september 2020

DVC’59 gelijk tegen sc Roswinkel

In de laatste bekerwedstrijd van de voorronde van de bekercompetitie kon DVC’59 thuis niet winnen van sc Roswinkel.
SC Roswinkel speelde zeker in de 1e helft op een gelijkwaardig niveau aan 4e klasser DVC ’59. In de loop van de 2e helft kwam er wat meer druk van de thuisclub maar dat leverde niet veel uitgespeelde kansen op.
Een eindstand van 1-1 was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld hoewel DVC’59 in de 2e helft uiteindelijk wat beter speelde dan sc Roswinkel.
De 1e kans voor sc Roswinkel ontstond uit een pass vanaf het middenveld op de diepgaande Niels Neef. De doelman van DVC’59 kon de inzet van Niels nog wel keren maar de bal kwam daarna voor de voeten van Dylon Meijering. Die had net iets te veel tijd nodig om de bal te controleren en af te werken in het door de doelman van DVC’59  verlaten doel.
DVC’59 was vooral via de rechterkant dreigend en kreeg daarbij ook enkele mogelijkheden om kansen te creëren. Die mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld ook al omdat de spelers te snel de afwerking op het doel van sc Roswinkel zochten en van te grote afstand.
De verdediging van sc Roswinkel gaf ook niet veel kansen weg en DVC’59 speelde te vaak de diepe bal in een lange periode in de 1e helft.
De eerste keer dat de doelman van de bezoekers, Ricardo Prins, handelend moest optreden was bij een vrije bal van zo’n meter of 20 van zijn goal.
De bal werd om de muur scherp in de linkerhoek van de doelman geplaatst. De reactie van Ricardo was vakbekwaam en hij tikte de bal uit de hoek tot corner. Kort daarop was er sprake van gerommel in de verdediging van DVC’59. Een vrije bal van Dylon Meijering belandde in de 16 meter van de thuisclub. De verdedigers kregen de bal niet goed verwerkt ook al vanwege goed storend werk van Niels Neef. Na de scrimmage kwam de bal bij Lars Stap die vanaf zo’n meter of 12 raak schoot. Dat betekende de 0-1.
In de 2e fase van de 1e helft waren er voor beide partijen nog wel mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo krijgt Rowan Meijering de bal in vrije schietpositie aangespeeld door Aaldert van Eck die de bal prima veroverde op het middenveld. Echter Rowan kon het doel niet vinden
Ook moet de sluitpost van sc Roswinkel nog enkele keren redding brengen bij doelpogingen van DVC’59.
Dat de 1-1 werd gemaakt via een aanval over rechts van de thuisclub was niet onlogisch. De linkerverdediger van de bezoekers, Kasper van der Veer, werd omspeeld door zijn tegenstander en met een schuiver in de hoek werd ook Ricardo Prins nu geklopt. Doelpuntenmaker voor DVC’59, Niek Mink. 
In de slotfase van de 1e helft is er nog een goeie aanval van sc Roswinkel waarbij opnieuw Aaldert van Eck is betrokken. Zijn voorzet gaat centimeters over het hoofd van Niels Neef zodat deze net niet tot een afronding kan komen.
In de 2e helft wordt bij SC Roswinkel de spits Pascal Prins, die het in deze wedstrijd heel moeilijk had, gewisseld voor middenvelder Stefan Arends.
Rowan Meijering schoof door naar de spitspositie.
De 1e goed opgezette aanval in de 2e helft was van de thuisclub. Weer werd over rechts de vrije man gevonden maar het afsluitende schot miste het doel.
DVC’59 werd sterker mede omdat de bezoekers wat vermoeid raakten en men even zoekende was naar de goede organisatie.
Zo ontstaat er ook een kans voor de thuisclub na een goed lopende aanval. De spits kon echter in een 1 op 1 situatie met de doelman van sc Roswinkel niet profiteren. Opnieuw door prima ingrijpen van de doelman.
Na zo’n 15 minuten pakt ook sc Roswinkel de draad weer op met enkele goed opgezette aanvallen. Willem Pagters wordt op rechts gelanceerd en zijn voorzet kan net niet ingetikt worden door Lars Stap. Hij kwam een teenlengte te kort.
In de laatste fase van de wedstrijd wordt Kasper van der Veer gewisseld voor, de van een blessure herstellende, Bjorn Helder.
In het laatste kwartier is DVC’59 weer de bovenliggende partij en ontstaan er kansjes vooral omdat sc Roswinkel niet meer rustig uitverdedigt en de middenvelders niet meer worden bereikt. Jeffrey van der Veer komt in de slotfase Willem Pagters nog vervangen.
Het is ook in deze periode dat DVC’59 een goede scoringskans krijgt maar de bal op de bal geschoten wordt.
Gezien het hele wedstrijdbeeld was DVC’59 wat sterker maar ook niet zoveel dat het verdiende om te winnen.
Uiteindelijk gaat DVC’59 wel door in de beker vanwege een beter doelsaldo dan sc Roswinkel, dat overigens een prima prestatie heeft geleverd in deze voorronde met 2 tegenstanders uit de 4e klasse.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord