ZZVV bekert door na zege op Rouveen

Westerwolde boekt 4-0 zege tegen Meeden
15 september 2020
DVC’59 gelijk tegen sc Roswinkel
15 september 2020

ZZVV bekert door na zege op Rouveen

ZZVV is er net als de afgelopen twee seizoenen in geslaagd de knock-outfase van de districtsbeker te bereiken. In een vermakelijke wedstrijd werd net als vorig jaar concurrent Rouveen verslagen op sportpark Woltingeslag. Na negentig minuten stond er een stand van 4-3 op het scorebord.

Net als een week eerder in Tiendeveen schoot ZZVV uit de startblokken en binnen acht minuten stond de ploeg al op een 2-0 voorsprong. In een hoog tempo werd de verdediging van Rouveen kapot gespeeld wat zorgde voor vergelijkbare doelpunten. Tweemaal was Tom Leerdam aangever na een demarrage op de rechterflank en in beide gevallen was Janou van Veen goed meegelopen om af te ronden.

De mooie aanvallen bleven er wel komen maar gescoord werd niet, die beurt was na twintig minuten vergeven aan Rouveen dat in de eerste helft effectief was. De beweeglijke Jean Paul Hooikammer liet met een diagonaal schot Stijn ter Steege kansloos en bracht de spanning weer terug. Het was aan doelman Daan Kattenberg te danken dat snel na de aansluitingstreffer de marge niet weer twee werd. De doelman voorkwam een uitstekende reflex dat Wouter Marinus met een enorme pegel ZZVV op 3-1 zette. Voor de rust was er nog een grote kans te noteren en die was ook raak. Joël Huiskes leverde achterin de bal in waardoor Hooikammer simpel richting Ter Steege kon en met een chipje de doelman wederom kansloos liet.

Ook in de tweede helft begon ZZVV weer goed en een schot van Sander Hartman was daar een mooi voorbeeld van maar wederom stond Kattenberg goed. Na een klein kwartiertje begonnen de kansjes over en weer te komen. Waar Hooikammer een grote kans met het hoofd onbenut liet was het snel daarna aan de overkant wel raak. Goed drukzetten op de keeper in een drukke zestien, een wat vreemde carambole en een onbedoelde assist op zichzelf zorgden er voor dat Van Veen met het hoofd de bal over de lijn kon werken en zo zijn hattrick voltooide.

Rouveen, dat een overwinning nodig had om door te bekeren, probeerde na de hernieuwde achterstand aan te zetten en kwam wat vaker richting de zestien van ZZVV. Het spel was daar af en toe nog wat besluiteloos en ook de afronding was niet meer zo scherp als voor rust. Toch kwam het twintig minuten voor tijd wederom op gelijke hoogte toen Jarno Domine een strafschop benutte. Toch zouden de punten in Zuidwolde blijven want in de blessuretijd counterde ZZVV zich naar 4-3. Stefan Dijkstra behield en overzicht en bij de tweede paal was het invaller Marco Kikkert die zich tot matchwinner kroonde.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord